Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Zdaj gre zares

Veronika Kotar 15.10.2008
Skvo Škrince iz Zagorja je preživel skavtski vikend, v katerem se je analiziralo, sestavljalo, načrtovalo, volilo, poslušalo, pisalo, igralo in pelo. Vseh podrobnosti ne izdamo, le nekaj za pokušino:
na pohodu na pohodu (Avtor: Veronika Kotar)
Minuli vikend (3. – 5.10.2008) smo se voditelji stega Zagorje 1 zbrali na Dolgem Brdu nad Mlinšami s prav posebnim namenom. Čas je že bil, da načrtujemo novo sk. leto. Torej: skvo vikend. V petek smo naredili preverbo preteklega leta in analizo stanja.

V soboto smo se seznanili z 3-letnim vzgojnim namenom »Pustimo svet boljši«; in letošnjim namenom: »Spodbujanje čuta za naravo in sočloveka«. Na podlagi tega in analize stanja preteklega sk. leta, smo sestavili namen in cilje za sk. leto, ki je pred nami. S tem smo se kar pošteno namučili, tako da smo komaj dočakali slastno skavtsko kosilo (verjetno ni treba povedati, kaj smo jedli =)).

Bilo je tudi nekaj časa za športne igre nato pa smo se spet usedli in po vejah intenzivno načrtovali prvo tromesečje. Koledar smo zapomnili z mnogimi zanimivimi projekti ter akcijami. Kot se vedno rado zgodi, je kar premalo vikendov in prostih dni, da bi vanje stlačili vse, kar si zaželimo. Idej je bilo veliko, selekcija huda, tako da so se obdržale le najboljše.

In kaj je še novega v našem skvo-ju? Zamenjali smo stegovodjo s stegovodjem, pomočnica stegovodje je dala odhod, medse pa smo sprejeli novo/staro članico stega, ki bo pomagala, kjer bo potreba.

Skratka, vikend je bil delaven in ustvarjalen.
Skavtski duh je deloval, in ja, norost deluje! Naj bo tako vse skavtsko leto 2008/2009, katerega smo otvorili v soboto 11.10.2008.
Fotogalerija
6 slik
na pohodu
preverba
njam, njam
odbij se
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.