Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Velika dogodivščina dveh čet

Martina Ilišinović, Igriva lisička 19.04.2012
V soboto, 14.4., sta se ob Braslovškem jezeru srečali četi Mozirje 1 in Prebold-Polzela 1. Čeprav v rahlo zredčenih vrstah, smo skupaj preživeli nor dan, poln smeha, vode, blata in pa tudi novih prijateljev.
Lov rutke (Avtor: Rok)

Na dvorišču braslovškega župnka nas je pričakal pradavninski Facebook (na A4 listu), kjer smo ugotovili da smo vsi brez prijateljev. Ker dan ne moreš preživeti brez prijateljev, smo si hitro počečkali "zidove" in si pridobili nove prijatelje.

Po sprehodu do jezera nas je tam pričakala pot v neznano - z zavezanimi očmi smo se podali na pot, kjer smo na cilju ugotovili, da smo prispeli do naše "baze". Tako smo se utaborili v obližnjem gozdu in z bivaki poskrbeli za streho nad glavo, saj je vreme izgledalo rahlo muhasto in nepredvidljivo - april pač. Čeprav je zadnjih nekaj dni deževalo, so vse skupine precej hitro uspešno zakurile ogenj, kjer so že kaj kmalu začeli cvrčati in dišati čevapčiči.

Po kosilu smo ugotovili da so ob jezeru skriti zakladi, nekateri na bolj, drugi na manj očitnih mestih. Hitrost odkitja zakladov je tekmovalnim skupinam - Piščančkom, Kameleonom in Kravam - prinesla že prve točke. Tekmovalnost se je nato stopnjevala skozi različne igre. Za ogrevanje sta poskrbela boj med tremi ognji in nizozemski nogomet, za začetno močenje oblačil igra vetrni ping-pong in za prve znake blata igra lovljenje rutke (kako izgledajo igre si lahko pogledate v galeriji slik). Za drugo rundo vode in blata je poskrbel še potok preživetja, kjer smo se po gumah prebijali skozi potok, nato skakali čezenj kot Tarzan in na koncu še "plavali" po jarku blata.

Za konec so seveda sledile nagrade zmagovalcem (čestitke gredo Kravam), podelitev spomniskih kljukic in slovo v upanju na ohranjanje novih prijateljstev.

Fotogalerija
35 slik
Zbor
Pradavninski Facebook
Skrivnostna pot
+32

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.