Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Urbanacija 2.0

Urban Bolta, Pravični rakun (Domžale 1) 29.11.2011
Minuli četrtek, 24. novembra, smo ulice centra Ljubljane znova zavzeli najpogumnejši skavti in taborniki, v želji, da bi v čim krajšem času našli kar največje število, samo našim očem vidnih, kontrolnih točk. Mesec dni po prvi je bila na sporedu druga Urbanacija v organizaciji tropa ŽvN.
(Avtor: Luka Tuta)

Ob prihodu na zborno mesto za cerkvijo Sv. Jakoba je bil dogodek že v polnem zamahu. Prvi so že štartali, drugi so se na štart še pripravljali, tretji so mrzlično iskali pogrešano svetilko ali kos oblačila.

Glede na prvo izvedbo je bila tokrat idejna zasnova malce spremenjena. Tekmovali smo v »SCORE orientaciji«, kar pomeni, da je vrstni red pobiranja kontrolnih točk nedefiniran in si vsak tekmovalec sam začrta najoptimalnejšo pot, s čimer orientacija še pridobi na dinamičnosti. Sam sem se najprej spoprijel z bregovi ljubljanskega gradu, ko sem že začel srečevati sotekmovalce, sopihajoče v obratni smeri. Slaba ura dira, galopiranja in taktiziranja po starem mestnem jedru in okolici je bila kljub nizkim temperaturam prežeta z znojenjem, začudenimi pogledi nekaterih mimoidočih sredi Prešernovega trga in seveda s kriki zmagoslavja ob trenutkih najdbe šifer na iskanih točkah.

Zmagovalci smo bili vsi, ki smo se spoprijeli s progo in si nabrali novih skavtskih izkušenj. Vseeno pa velja omeniti tista dva junaka, ki sta bila tudi statistično najuspešnejša. V kraljevski disciplini 15-ih točk je bil najhitrejši Jure Zmrzlikar, zmage na krajši različici 10-ih točk pa se je veselila Jona Mirnik.

"Urbanacija združuje dve prijetni stvari: druženje in orientacijo. Zabavno, zanimivo in za kakšnega meščana precej nenavadno, ko s pajkicami, rutkami in svetilkami po Ljubljani iščemo na nekih čudnih placih kot so ograje, smetnjaki in žlebi neke čudne nalepke z nerazumljivimi kodami. Na cilju pa sledi najlepše: klepet, druženje in spraševanje, kdaj se spet vidimo. Odličen projekt, ki dokazuje, da smo taborniki in skavtje tudi skupaj odlična družba! Pa se vidimo na Urbanaciji 3.0!" Jona, Rod tabornikov Topolšica

Na koncu gre še pohvaliti Matijo Urha in njegovo organizacijsko ekipo, s pomočjo katerih smo četrtkov večer preživeli sila koristno. Se vidimo naslednjič!

Zahvala sponzorjem: Klemnu Kenda in orientcijski zvezi Slovenije za karto centra Ljubljane.

Fotogalerija
51 slik
+48

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.