Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Umntu Ugumntu Ngabuntu - idrijska Klavžarksa četa na taboru

vzdržljivi netopir 21.07.2006
V teh vročih poletnih dnevih smo vsi doma, čimmanj delamo in skrbimo, da se držimo v senci, ali pa vsaj našo senco čimbolj na miru,... toda ne skavtinje in skavti iz KLAVŽARSKE ČETE!
klavžarska četa v neuradnem zboru klavžarska četa v neuradnem zboru (Avtor: tadej rupnik)
Letos smo se odpravili '... na Gorenjsko...', pod karavanke in nasproti juljicem, vživeli smo se med afriška plemena Loze, Čoke, Svazije in Veze, ter se prepustili skavtskemu duhu.

No, vsaj kolikor se je dalo :). Prve dneve (ko nam jo je vreme še sem in tja zagodlo) smo postavljali tabor. Izvidniki in vodnice so sami postavili šotore, jambor, lastne kuhinje in jedilnice, ter stranišče (no, na srečo smo zaradi raznih inšpekcij imeli še tistega zelenega :)). Pri vhodu se je malce zapletlo, in na pomoč smo priskočili vsi, ki smo bili pri močeh.

Letošnji desetdnevni odmik od civilizacije je bil v nekaterih pogledih zelo uspešen. Prvič smo večino hrane skuhali na odprtem ognju, oz. na kuriščih, in morda so tudi zaradi tega večerni ognji lepo goreli, postajali so tudi vse bolj izvirni (ko se bo pisal naslednji skavtski priročnik, je priporočljivo, da se zraven povabi idrijske IVje :)).

V tem času smo veliko prehodili, se povezali in poskušali peti. :) Drug drugemu smo porisali majice, sprejeli starše s pravim zabavnim programom in mašo, oni pa so se nam oddolžili z nekaj kilogrami slastnega peciva... da ne pozabim na hrenovke in čevapčiče, ki so prihajali izpod rok naših dragocenih tehničnih voditeljev.

Gledano v celoti ne smemo pa mimo črede krav in konjev okoli šotorov, motoristov in nadebudne vaške mularije,... še bi se našlo :)

aja. tehnični podatki:
kaj: Tabor Klavžarkse čete, Steg sončnih rudnikov
kdaj: 07. - 17. 07. 06
kje: Rodine pri Begunjah (na gorenjskem)
kako: super... :)

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.