Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Taborna šola Združenja končana

Primož Ferjančič 06.11.2006
Ognjeni voz je udeležence popeljal na različne strani neba, vsakega vzgojitelja in preroka v njegovo skavtsko sredino in novim dogodivščinam na proti. S tretjim delom najdaljše taborne šole v zgodovini ZSKSS smo tako položili še en kamenjček v mozaik znanja in odnosov našega združenja.
Fotografije s taborne šole. Fotografije s taborne šole. (Avtor: Matej Černetič)
Prvi del tš je potekal na vikend med 27. in 29. 11., v drugem delu med tednom smo vsi udeleženci in voditelji na 5 dnevnem potepu, kot ste že lahko prebrali v prvi novički, razvijali ideje nakopičene v skupnem delu in prebirali Sveto pismo, zgodbo preroka Elije. V petek 3.11. smo se zopet srečali na Brinjevi gori nad Zrečami.

Bdenje in celonočna puščava v zimskih razmerah sta nas popeljali v tretji del, v katerem smo raziskovali naše združenje in vlogo voditelja v njem, se odločali o projektih za imenovanje v skavtskega voditelja, spoznavali timsko delo v SKVO-ju in v ostalih delih združenja, govorili o motivaciji, projektnem delu, prenovi usposabljanja, mladinski politiki itd. Veš čas nas je spremljal bojeviti, srčni in ognjeviti prerok Elija. Če vas zanima kako izgleda velika igra, streljanje s pihalniki vprašajte kakega izmed udeležencev. Ta je v vseh vžgala skavtskega duha in bila uvod v temo Skavtska izkušnja in kateheza.

Kljub veliki skupini (28 in voditelji) in treh delih smo uspešno in veselo prihiteli do konca. Zaključili smo s simboli vetra, neba in ognjenega voza, ki je preroka Elijo odpeljal v nebo. Ta simbolika in nova spoznanja, znanja in prijateljstva pa so vzgojitelje in preroke TŠ Združenja 2006 pospremili tja kamor smo poklicani.

Srečno pot, SVOD
Lotka Škerlak, Urška Slana, Urška Malkar, Branko Cestnik, Matej Černetič, Matija Lešnjak, Damjan Hrovatič in Primož Ferjančič
Fotogalerija
21 slik
Fotografije s taborne šole.
Fotografije s taborne šole.
Fotografije s taborne šole.
Fotografije s taborne šole.
+18

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.