Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Slovesno Jurjevanje je potekalo tudi v Gročani pri Trstu

Zgovorna vidra 03.05.2008
Seveda tudi letos smo tržaški skavtje počastili dan našega zavetnika, tokrat smo se odločili za veliki travnik ne daleč od Gročane. Srečanja so se udeležile vse tri veje stegov Trst 1-2 in Trst 3-4, priključili pa so se še naši odrasli skavti... Vsak je praznoval na svoj način. Po prijetni maši na odprtem, počitku in dobrem kosilu, ki so nam ga pripravili odrasli skavti, se je vsaka veja po svoje skušala izkazati.

Mladiči veje VV so po obširnem travniku iskali strani neke stare knjige, ki jih je neki malopridnež raztrgal in posejal naokrog. Volčiči so nazadnje našli vse strani, ki so pokazale pot do skrivnostnega zaklada, ki so si ga seveda pravično razdelili!
Izvidniki in vodnice pa so se vpeljali v čudežni svet Gospodarja prstanov. Mešane skupine so se morale izkazati v najrazličnejših skavtskih... hm, oprostite, junaških vrlinah.

Že skoraj odrasli klanovci so se naveličali takih igric, zato so se raje spustili v premišljevanje o zanimivem problemu, ki ga je klanovodja postavil. Tema je bila odgovornost, ki je v skavtskem življenju ena temeljnih vrednot.

Srečanje se je nazadnje zaključilo še z zelo originalnim tabornim ognjem, oziroma s SkavtTV, ki ga je vestno pripravil Kras'n Klan in ki je neprestano pritegoval pozornost vsakega obiskovalca!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.