Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Skavtska tržnica v Postojni

Urška, Zagnana želva 03.02.2009
V soboto, 31. 1. 2009 smo se postojnski Skavtaktiti zbrali v župnišču na pevski vaji – pripravljali smo se namreč na skavtsko mašo. Vendar pa skavtska maša tiste sobote ni bil edini skavtski dogodek ...
Skavtska tržnica PO1 Skavtska tržnica PO1 (Avtor: Klemen Premrl)
Ko je odzvenel župnikov »pojdite v miru,« se trume župljanov niso razpršile po svojih domovih, ampak so se, zanimivo, ustavile tik pred cerkvijo. Župljani so bili najprej deležni toplega čaja (zunaj je bilo namreč krepko pod ničlo), glavno dogajanje pa se je očitno odvijalo v členarju, saj je tam nastala velika gneča.

Členar je bil polepljen z zanimivimi plakati, na mizah pa je bila razprostrta »skavtska roba:« vse od spodnjic do priročnikov. Pa ne samo po mizah, tudi po stenah so viseli obešalniki s srajcami in puloverji. Manjkal ni niti dežnik, ki je razprt ležal na mrzlih tleh - ni nam namreč uspelo napeljati talnega gretja (preveč dela smo imeli z reflektorji), kar pa bomo naslednje leto zagotovo popravili :). Tam v kotu je šotorka zamejevala garderobo, poseben prostor pa je bil namenjen prodajanju rabljene opreme.

Tako so tistega večera majhni in veliki, skavti in neskavti, aktivni in neaktivni trgovali na skavtski tržnici. Kot pa se za pravi trg spodobi, smo tudi na našem imeli zabavne igre in bogat srečelov.
Fotogalerija
29 slik
Skavtska tržnica PO1
Skavtska tržnica PO1
Skavtska tržnica PO1
Skavtska tržnica PO1
+26

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.