Dogodek

Čas hitro teče in že so tu prve informacije o evropskem taboru za popotnice in popotnike - Roverway 2012, ki bo tokrat potekal med 20. in 28. julijem 2012 na Finskem.Da pa lahko pričnemo s pripravami, se išče vodja odprave.

Roverway - Finska 2012

pred 4089 dnevi
Začetek: 19.07.2012 ob 22:00
Zaključek: 28.07.2012 ob 21:59

Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Skavti na Roverwaju

Gasper Kvartic, Velenje 1 28.07.2012
See Finland in the summer, see Finland at the dusk, See Finland's nightless nights, see Roverway as it is.
Roverway (Avtor: Boris Fartek)

Ko se zjutraj zbudim v majhnem šotoru sredi brezovega gozda v Honkami, kjer smo preživeli prve 4 dni Roverwaya 2012, zunaj najprej vidim svetel dan. Dan, ki ga ni presekala tema, dan, ki traja in traja, dan, ki je dolg celo poletje. Ozrem se okoli in vidim savno, kjer sem vceraj s skavtskimi prijatelji iz Slovenije, Francije in Belgije prepeval pesmi, v ritmu tolkel po lesenih klopeh in se potil v koči sredi hladnega severnega vetra. Vidim breze, smreke in bore, sredi katerihi živim že štiri dni in ob ognju, ki smo ga prižgali s tankim brezovim lubjem, poslušam zgodbe. Vidim reko, v kateri sem zaplaval po nekaj kozolcih na peščenem bregu. Vidim pepel, ki je ostal na ognjišču po pripravi loimulohi-ja, lososa na finski način. Vidim Finsko, kot je, in sebe, kot sem.

Feel the fresh water of the lakes, feel the green leaves of the woods, 
feel the Rover spirit of campers, feel Roverway as it is.

Odpravim se proti avtobusu, ki nas bo odpeljal v Evo, na glavni dogajalni prostor Roverwaya, in začutim sveži veter, ki nem je sušil oblačila, razobešena po vejah. Spomnim se, kako je bilo občutiti svežino hladne vode, v katero smo skočili po potenju v savni. V ustih začutim okus po severnem jelenu in rženem ter ovsenem kruhu. Čutim, da smo vsi tu z enim namenom - začutiti Finsko in začutiti sebe, kot smo.

Follow your guided path, follow your BP spirit
Follow what you've seen and felt, follow Roverway as it is.

Skavtskemu duhu sem sledil in pripeljal me je na Finsko, kjer je še na tisoče drugih, ki sledijo svojim idealom, čustvom in drug drugemu. Sledimo vodstvu, ki nas usmerja do vodnih iger, delavnice sproščanja jeze, ustvarjalnega kotička, pogovornih in športnih aktivnosti ... In skušamo sredi vsega dogajanja samega sebe videti, se začutiti in na koncu slediti temu, kar smo videli in začutili. Medtem ko se tega učimo, pa sredi finske divjine odmeva: 

Get along with Roverway, get along with us,
Have some fun and make some friends before the morning comes!

Fotogalerija
9 slik
Roverway
Roverway
Roverway
Roverway
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.