Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Skavti čistimo Ptuj

slavica 23.04.2007
Vsak pravi skavt je tudi odgovoren občan...Zato smo se člani stega Sončna pesem odoločili, da se priključimo ptujski čistilni akciji.
ptuj1 v akciji! ptuj1 v akciji! (Avtor: hm? dosti nas je...)
Skavti iz vseh vej smo se zbrali pred našim župniščem - predvideno je bilo, da se nam pridružijo tudi starši, vendar verjamem, da so imeli vsi, razen ene pogumne mame, neodložljive obveznosti - in se odpravili proti parku, ki smo se ga namenili počistit. Z ostalimi udeleženci akcije čiščenja našega prastarega mesta, smo pridno prijeli za delo(se pravi smeti).

Ker smo Ptujčani osveščeni ljudje in ne puščamo papirčkov kar povsod, smo hitro očistili del gozda, ki smo si ga odmerili. V gozdu nas je bilo vse manj in manj. Le kam so šli vsi? Previdno smo se ˝šunjali˝ vstran od dela proti igrišču - Verjetno se je danes prav v vsakem malo starejšem skavtu prebudil spomin na prve razrede osnovne šole, ko smo neutrudno plezali po igralih - ko so voditeljice spoznale, da to še najboljše znajo, so nas nagnale nazaj delat, one pa so na zibkah vdarile en pravi ženski čvek.

Po tem ko smo se nazibali in naplezali, smo se odpravili malicat na Ranco. Pot ob Dravi je postala prava mala avntura, ko smo prišli do novega Puhovega mosta. Ja, prišli smo samo do mosta, vendar nas zaradi gradbenih del delavci niso spustili mimo. Zavili smo ob ograji in naleteli na drugo oviro - neprehodno širok potok.

V naših srcih je ugasnilo upanje, v prenekaterem očesu se je utrnila solza...po glavah pa nam je rojila ena sama misel:˝ni nam pomoči - konec je˝

Vendar sta bila tam onadva. Naša rešitelja: Metod in načelnik Tadej, ki sta z veliko mero iznajdljivosti, poguma in pripravljenosti rešila to brezizhodno situacijo. Z brega na breg sta brez napora položila veliko deblo, tako da smo se mi elegantno sprehodili na drugo stran.

Vonj po golažu nas je sam popeljal v pravo smer. Ko smo prispeli na Ranco so tam že malicali ostali udeleženci čiščenja. Umili smo si roke, potem pa smo se vsak s svojim občinskim obrokom posedli v travo. Ponovno velja omeniti brezmejno iznajdljivost že zgoraj omenjenih junakov dneva, saj sta si iz stare kište napravila zelo priročno in estetko dovršeno mizico.

Po končanem delu...kaj je boljšega kot s prijatelji sedeti ob reki, v senci pod drevesom, ki spusti skozi veje ravno prav sončnih žarkov, da ti je prijetno toplo. In kako bi si lahko skavt zamislil še lepše sobotno dopoldne, kot da naredi nekaj dobrega, se do sitega naje in se zdraven še 100% zabava?
Fotogalerija
47 slik
ptuj1 v akciji!
ptuj1 v akciji!
ptuj1 v akciji!
ptuj1 v akciji!
+44

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.