Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Ravnokar iz pekarne (VIDEO)

1
Klemen Premrl 04.11.2011
Danes je spet en lep dan, ko vržem vse probleme stran. Ali pa: Pride dan, ko vse narobe gre, marmelade zmanjka in imaš tudi žuljave noge. Ali pa ta: Iskrive oči, ki žarijo v objemu noči, neroden nasmeh pod obokom mlečne ceste. Že veš o čem pišem?
CD Skavtfest 2010 (Avtor: Klemen Premrl)

Organizatorji Skavtfesta 2010 vsem, ki ste bili na festivalu, tam nastopali ali pa bi morda samo radi slišali vse pesmi, ki so tekmovale, dolgujemo CD z zbarnimi komadi. Prav bereš, izšel je CD Skavtfest 2010 na katerem je 12 tekmovalnih in 4 spremljevalne pesmi. Poleg tega pa je na voljo tudi DVD s posnetkom celotnega festivala. Naročila za CD (5 EUR) in DVD (3 EUR) sprejemamo na petra.zalar@skavt.net ali urska.zadel@skavt.net .

Skavtfest je festival skavtske pesmi, v prvi vrsti pa gre za praznovanje stega Postojna1. Prvi skavtfest je poteka leta 1995, ko smo skavti iz Postojne vpihnili 5 svečk. Takrat so nam za rojstni dan najbolje zaigrali in zapeli skavti iz stega Maribor 1 in ustvarjena je bila skavtska klasika – Oda čmrlju. Pet let kasneje, leta 2000 je naslov najboljše pesmi pripadel Gornji Radgoni 1 s pesmijo Bodimo pripravljeni.  Pesem Naboj (Homec 1) najbrž vsi poznate – le ta je namreč zmagovlna pesem iz leta 2005. To leto je bila izbrana tudi himna Tečajev Za Vodnike z naslovom Vodnikom. 30. oktobra 2010 pa je steg organiziral že 4. žur dobre skavtske muzike, ki ga je obiskalo 12 nastopajočih skupin. Najboljša pesem po mnenju žirije in po mnenju publike je bila Impeesa (Kranj 1), najboljše besedilo so napisali v stegu Ljubljane 2 (Četniški urtinki), Homec 1 (Mi skavti smo slovenski) pa je pobral nagrado za najboljši aranžma. Še ena zanimivost zadnjega Skavtfesta: skavtski bend Ana in pow (zabavali so vas na IV izzivu pa na srečanju PP Odrolaj in še kje so nas in nas bodo) so se premierno predstavili prav na festivalu skavtske pesmi v Postojni.

Spodaj si lahko ogledaš omenjene nastope.

 

 

 

 

SkavtFESTova spletna stran

Fotogalerija
9 slik
CD Skavtfest 2010
CD Skavtfest 2010
Skavtfest 2010
Skavtfest 2010
+6

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.