Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Prvi Orientacijski pokal za skavtinje in skavte je za nami!

1
Pravični rakun 25.06.2014
Tretja junijska sobota je v Dobeno nad Trzinom prignala več sto orientacistov iz celotne Evrope.
(Avtor: )

Skozi celoten vikend se je v Ljubljani in njeni okolici odvijal orientacijski program s častitljivo mednarodno udeležbo, delček programa pa smo predstavljali tudi skavti. Del dogodka pod imenom Slovenia in 3 days je bil namreč tudi OPSSS (Orientacijski program za skavtinje in skavte), ki je v več različnih kategorijah prinesel prijeten orinetacijski boj v dobenskih gozdovih.

Organizacija za »dol past«

Ker je bila tekma organizirana z žegnom mednarodne orientacijske zveze, so morali organizatorji iz OK Tivoli in skavti iz Ljubljane 1 zadostiti številnim striktnim zahtevam, ena izmed njih je bila rambulirana karta, kar pomeni da smo tekmovali s karto, ki je odražala zgolj nekaj tednov staro stanje. Kozarčki z osvežilno pijačo na vsakem koraku, nasmejana popotnica z zvrhanim kupom palačink, brezhibno delovanje štartne mize - prav vsaka stvar je bila na svojem mestu.

Prva naloga: privaditev na merilo

Skavti smo iz potovalnih taborov in takšnih in drugačnih dogodkov navajeni na karte z merilom 1:25000, medtem ko so orientacijske karte praviloma bistveno natančnejše. To pot smo tekmovali na »desetki«. V praksi to pomeni, da je pametno nekaj prvih tenutkov opazovati okolico in se privaditi na merilo, kot pa se brezglavo zapoditi do prvh kontrolnih točk.

Srečno pot!

Na trokilometrski progi je bilo razvrščenih dvanajstero kontrolnih točk. Med tekanjem po šumi so se križale poti različnih kategorij, zato s(m)o udeleženci v želji po najdbi želenih prizem letali na vse strani neba. Natančna karta v rokah, zanesljivost v nogah in entuziazem v srcu so nas ene prej, druge kasneje pripeljali vse do cilja, na katerem je v zgodnjih popoldanskih urah mrgolelo od znoja prepitih tekmovalcev. Na izhodišču smo  počakali še na podelitev nagrad najhitrejšim, dogodek kot se šika pa smo zaključili z obljubo, da se naslednje leto (skavti) vidimo v še večjem številu.

Fotogalerija
11 slik
+8

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.