Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Prvi Jakec je za nami

Jure 05.11.2007
Že nekaj let smo se Kranske sove odpravljale na Jakca - letos smo se dokončno opogumili. V lepem sončnem dopoldnevu smo se natrpali v avto in se odpeljali proti Logatcu, polni neznank in upov, pa tudi strahov.
jakec07 jakec07 (Avtor: Luka)
"Pomembno je, da si zadate dosegljive cilje," nas je opogumil in izzival Robert Friškovec. Pričakovanja vseh so bila podobna, zato ni bilo težko uskladiti sklep skupine: najti vsaj tri točke in se pred nočjo vrniti na cilj. Izkušeni mački (iz druge bratovščine!) so nas opozorili, da lahko morala pade že po pisanju testov. To bi se nam skoraj zgodilo in takoj smo našli temo za eno od naših naslednjih srečanj: Topografija za telebane.

Navdušeni smo se odpravili na lov za prvo točko. Po poti nas je spremljal sneg, dež, sonce in veter. Srečevali smo mlade skavte in skavtinje, ki so se potikali po gozdu (nekateri že od dopoldanskih ur). Opogumljeni z njihovim navdušenjem in pripravljenostjo na sodelovanje smo še lažje nadaljevali pot.

Pri zadnjih točkah se je začelo mračiti (v nas pa je vse bolj žarelo skavtsko navdušenje) in v soju uličnih svetilk smo se vrnili nazaj v "bazni tabor" brez človeških in materialnih izgub, če ne štejemo čaja, sendvičev in klobas. Nekaj časa smo še posedeli v dvorani, potem pa smo se polni lepih vtisov odpravili proti domu.

Vsem odraslim skavtom lahko rečemo: zberite pogum in se odpravite na Jakca 2008.

Za konec pa še ene najlepših in že kar legendarih besed o poti in cilju alpinista Nejca Zaplotnika, ki jih je zapisal v knjigi Pot:

"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel,
kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi."

Bi Pi
kranske sove

Fotogalerija
25 slik
jakec07
jakec07
jakec07
jakec07
+22

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.