Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Postojnci 100 let potem

Miha Šušteršič - Smejoči Fazan 03.08.2007
Robert je postojnsko četo Sirius skupaj s prijateljema Kennethom McLarenom, Georgeom Walterjem Greenom in nečakom Donaldom s posebno ladjico odpeljal na majhen otoček Brownsea (Laze v Tuhinjski dolini), kjer smo doživeli nekaj nepozabnega...
pred otvoritvijo tabora... pred otvoritvijo tabora... (Avtor: Klemen Žvokelj)
BiPijev kudujev rog nas je zbujal skoraj preden je sonce vzšlo, piškoti in mleko pa so nam dali moči za... telovadbo. Zastave smo dvigovali v belih rokavičkah, iz dneva v dan nas je na dolžnosti do Boga, sebe in drugih spominjala skavtska obljuba. Sveto pismo je bilo na častnem mestu, kakih 5 metrov visoko na stražnem stolpu.

Po kosilu smo veliko počivali, nekajkrat celo do "čaja ob 17.00". Otok smo raziskali podolgem in počez- obiskali smo tudi graščaka na drugi strani otoka ter mu pomagali pri domačih opravilih. Odšli smo na obalo in se kopali v (sladkem) morju.

Igrali smo se igrice, ki jih je predlagal Robert: za razvijanje čutil, za razvijanje sposobnosti opazovanja, za telesno pripravljenost... Igrali smo se tako podnevi kot tudi ponoči.

Zgradili smo most, jez, stražni stolp, se učili o vremenu in lastovkah, ki nizko letajo, se mazali z blatom in sekali s sekirami. Dvakrat smo ubranili napad na zastavo, upihnili pa smo tudi zelenega Jurčka. Ugotovili smo, da smo po 100 letih še vedno radi skavti.

Pustolovščino "na otoku" nam je s finančno pomočjo pomagala izvesti Občina Postojna.

Fotogalerija
8 slik
pred otvoritvijo tabora...
Želve (Volkulje) na delu
našle smo skrivno orožje...
Sokoli na potepu
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.