Zažiga

28 Zažgi

Prenesi v

Piknik treh stegov

Aleš, Bliskoviti Svizec 15.05.2007
Veste, tam nekje čisto na jugu Štajerske, tik ob meji z Dolenjsko, ob tihi a mogočni reki Savi, leži majhno mestece imenovano Krško. Mestece, ki ne bi bilo nič posebnega, če se ne bi pred kratkim tam pričeli zbirati mladi, polni energije, zagnanosti in neutrudnih misli, ki vam s ponosom povedo, da so "skavti".
Slike s piknika treh stegov Slike s piknika treh stegov (Avtor: Aleš Bliskoviti Svizec)
In v tem mestu se je na prav posebno soboto zbrala velika druščina te nadebudne mladine, le da jih je bilo tokrat za odtenek več kot ponavadi. Pravzaprav jih je tekalo in se podilo za takšno in drugačno žogo ali svitkom vrvi okoli sto skavtov, ki so jih okoli vratu krasile rutke v treh različnih barvnih kombinacijah. Kajti zgoditi se je moral PIKNIK TREH STEGOV!

Skavti iz Krškega se imamo za svoje uspešno delovanje zahvaliti predvsem dvema stegoma, ki sta nam v naši kratki, a zelo pestri zgodovini, tako in drugače pomagala, to sta Šentjernej 1 ter Slovenske Konjice 1. In tako se je pojavila ideja, da bi se vsi skupaj enkrat zbrali z namenom se bolje spoznati, utrditi poznanstva ter se še bolj povezati in kot nalašč za to se je zdel piknik. Zazvonili so telefoni, uskladili datumi, razdelile naloge in piknik je bil pred vrati.

Od vseh sušnih dni pa so se morali deževni oblaki prikazati ravno na dan, ko je bil začrtan ta velik dogodek. Ampak to nam ni delalo preglavic, kot že veste, skavt ne pozna dobrega in slabega vremena, pa tudi tekanje v sončni pripeki za roverčkom ali žogo ni najbolj prijetno, zato se nismo preveč zmrdovali nad občasno brezplačno prho. Še zadnjim črnogledim pa so priklicale nasmešek na obraz dobrote, ki so jih pripravili starši in se vestno trudili k temu, da smo si po obilnem obroku še dolgo oblizovali prste.

Seveda pa se ni vse skupaj vrtelo samo okoli športnih dejavnostih, odvile so se tudi razne igre, vsak steg se je imel možnost predstaviti na svoj zabaven način, prisostvovali smo šmarnični maši in jo obogatili s svojim sodelovanjem, tako da nam res ni bilo dolg čas.

In tako je dan minil v duhu skavtstva, bratstva in edinosti, trije stegi pa malo bolj povezani, kajti vsaj za nekaj ur nikomur ni bilo mar, kakšno rutko kdo nosi ali kam ga bo pot popeljala po koncu srečanja.
Fotogalerija
45 slik
Slike s piknika treh stegov
Slike s piknika treh stegov
Slike s piknika treh stegov
Slike s piknika treh stegov
+42

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.