Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Pa smo ga!

Vida Julija Janžekovič 26.02.2008
Koga? Širkana. Kdo? Krdelo iz stega Ptuj1. Kdaj? Od 15.2.-17.2. na našem zimovanju. Kje? V planinski koči Velikonočnica pod Bočem (in okrog nje).
Uvod v Oče naš Uvod v Oče naš (Avtor: Stari volki)
Volkuljice in volčiči ptujskega stega Sončna pesem smo nestrpno pričakovali letošnje zimovanje.

V petek, 15.2.2008, smo se zbrali pri župnišču Sv. Ožbalta na Ptuju. Od tam se nas je 21 ptujskih volčičev skupaj s petimi voditelji in nekaterimi starši odpeljali v planinsko kočo Velikonočnica pod Bočem. Tam sta nas pričakala mama Mesua in Sivi brat ter nam najprej pokazala spalnice in stranišče. Odložili smo prtljago in prvič poskrbeli za naše želodčke z okusno večerjo. Po večerji smo pred kočo ob petju himne dvignili skavtsko zastavo. Še nekaj časa smo uživali sveži, čeprav mrzli planinski zrak, nato pa smo morali spat.

V soboto zjutraj je bila že pred zajtrkom na vrsti telovadba, potem pa smo spoznavali, kako se obnašajo vaščani. Zatem smo se med pleni igrali roverčka, da smo potem spet z velikim tekom »pospravili« kosilo.

Po kosilu nam je Balu pripravil poučno predstavo in nam povedal nekaj o Samsonu in Dalili. Po tej zgodbi je vsak narisal, zakaj je hvaležen. Temu je sledilo nekaj prostega časa…

Potem smo šli iskat Širkana. Ko smo ga našli, smo ga ubili in odnesli v brlog. Tam smo spili čaj in pojedli večerjo.

Po večerji smo se razdelili v skupine; vsaka si je izmislila nekaj smešnega. Potem smo praznovali, ker smo ubili Širkana. Pri tem smo odigrali tisto, kar smo si prej izmislili.

Nazadnje smo še zmolili, se šli umit in potem spat.

V nedeljo zjutraj je telovadbi sledil zajtrk, potem pa smo morali pospraviti vsak svoje stvari za odhod. Zatem smo lahko šli ven. Po prostem času smo brlog lepo počistili in odšli na skalo posveta, kjer smo sprejeli medse tri nove volčiče. Po skali posveta smo dobili vsak košček širkanove kože in odšli v brlog. Tam smo pojedli kosilo, potem pa se začeli pripravljati na mašo. Najprej smo se naučili pesmice za skavtsko mašo. Potem so že začeli prihajati starši in začeli smo z mašo. Po maši so nekateri zaigrali na instrumente, ki so jih imeli s sabo. Nato smo nekateri odigrali tisto, kar smo se naučili v soboto, vsi skupaj pa lahko pojedli tisto, kar so prinesli starši.

Letošnje zimovanje je vsem minilo prehitro, saj smo se imeli zelo lepo. Še dolgo ga ne bomo pozabili.
Fotogalerija
9 slik
Uvod v Oče naš
Na zdravje!
Polka je ukazana...
Mi rišemo, la-la-la-la...
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.