Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Oprimkanje je za nami

Katarina Škufca 16.03.2006
Oprimkanje, ki je potekalo preteklo nedeljo, je končano. Tekmovanja se je udeležilo preko 50 tekmovalcev, izvidnikov in vodnic, popotnikov in popotnic in tudi nekaj predstavnikov odraslih skavtov. Tudi gledalcev ni manjkalo. Dogajanje je bilo pestro, saj so poleg tekmovanja potekale tudi delavnice, predavanje in sv. maša. Oglejte si fotografije!
Razen superfinala je tekmovanje vedno potekalo v dveh smereh hkrati. Razen superfinala je tekmovanje vedno potekalo v dveh smereh hkrati. (Avtor: Luka Mekuč)
Tekmovanje trojic je potekalo v dveh smereh. V prvi so se preskusili IV, v drugi pa PP in odrasli skavti. Za najmočnejše trojice so se izkzali Kranjčani, ki so imeli v svojih vrstah nekaj skavtov, ki se redno ukvarjajo s plezanjem. Vsekakor so presenetili kranjski odrasli skavti, ki so si v kategoriji PP priborili 3. mesto.

Po tekmovanju trojic so potekale delavnice pod vodstvom Martine Čufar, Maje Vidmar, Perčič Toneta, Štremfelj Andreja in Štremfelj Marije. Slednja je vodila delavnico plezanja za najmlajše obiskovalce, ki se jih je nabralo kar lepo število.

Finale zagnancev in perspektivcev je bilo izredno napeto, saj so rezultate zagnancev določali zadnji gibi v sicer precej previsni smeri. Prvi mesti sta odšli v Novo mesto in Breznico.

Sledilo je predavanje Marije in Andreja Štremfelj, ki pa ni bilo tipično alpinistično predavanje, govorila sta namreč o odkrivanju Boga na njuni alpinistični poti.

Po predavanju smo bili priče finalu profijev, kjer smo lahko videli, da leta ne pomenijo nič. Pri dekletih PP je o prvem mestu odločal rezultat iz kvalifikacij, saj sta finalno smer splezali do vrha kar dve. Zmaga je odšla v roke odrasli skavtinji Mariji Štremfelj. Zmagovalka pri dekletih IV je bila Kranjčanka Ana, ki je na najvišji stopnički stala že lansko leto. Pri fantih se je izkazalo, da so IV močnejši od PP (morda pa imajo le primerno manjše prste, kdo ve?). Za določitev prvega mesta pri fantih IV je bil potreben superfinale Kranjčana Jakoba in Škofjeločana Urbana. Smer, postavljena posebej za njiju, je pokazala res dobro plezanje obeh superfinalistov, zmaga pa je z majhno razliko odromala v Škofjo Loko. Zmaga fantov PP je odšla v Bovec.

Celotno dogajanje smo zaključili s sv. mašo, kjer se nam je pridružilo kar nekaj staršev in drugih obiskovalcev. Zahvalili smo se za lepo preživet dan in za vse navdušenje, s katerim je marsikateri tekmovalec odšel domov, prepričan, da se bo do naslednjega leta plezanju posvetil še nekoliko bolj.

Več si lahko preberete na [url=http://oprimkanje.skavt.net]oprimkanje.skavt.net[/url], kjer bo kmalu na voljo tudi več fotografij.
Fotogalerija
37 slik
Razen superfinala je tekmovanje vedno potekalo v dveh smereh hkrati.
Tudi kdor ni imel opreme, si jo je za svoj nastop lahko izposodil.
Med potekom dolavnic so postavljalci smeri poskrbeli za finalne smeri.
Udeleženci delavnice Martine Čufar so se pogovarjali o profesionalnem življenju športnega plezalca.
+34

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.