Zažiga

23 Zažgi

Prenesi v

Naseljenci travnika Makote

Nejc Jurkovič 08.02.2007
Naseljenci otoka Catan je namizna igra, kjer igralci mrzlično zbirajo surovine, da bi zgradili novo civilizacijo na popolnoma neposeljenem otoku. Lani je komendski noviciat pripravil podobno igro v merilu 1:1 za vse slovenske noviciate. Letos pa je klan Sneta skera izvedel nekaj podobnega, tokrat za celoten delfinov steg.
Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007. Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007. (Avtor: nejc jurkovič)
Okrog devetih zjutraj smo se primrznili v kvadrat na skavtski fevd. Tekmovalci, to so bili volčiči, četa in skvo, so se razdelili v mešane skupine. Stopili so (se) nabirat material za svoje bivake, namreč cilj igre je bil ne ustvariti novo civilizacijo, temveč zgraditi karseda luksuzen deluxe bivak. Ko so tekmovalci smatrali, da so nabrali dovolj materiala za gradnjo, jih je čakala velika igra.

Toda, glej ga zlomka, v trenutku, ko so se naseljenci vrnili z igre, so poklapano ugotovili, da materiala, ki so ga tako marljivo nabirali, ni več!

Tako so morali zdaj hoditi od točke do točke, od kmeta do kmeta, in tekmovati med sabo za surovine, s katerimi so lahko pacali svoje mojstrovine. Tekmovalnih izzivov je bilo dovolj, od odbojke z brisačami do dveh ognjev, pa spet od mikro-vlečenja vrvi in spet do nogometa brez žoge in z zvončkom, katerega poante, se iskreno opravičujem, nisem utegnil pravičasno dognati.

Ampak nepridipravi, nebodigatrebe, so bili še vedno na delu. Kadarkoli so se lahko oglasili in si poljubno postregli, seveda, če se niso pri škarje-list-kamen pretirano zakvačkali. Ko so skupine porabile vse svoje ideje in vso kramo, ki so jo utegnile nagrabiti, in ko so vso to kramo poskusili karseda smotrno vkomponirati v vso udobje, ki ga nudi deluxe bivak, je sledila najpomembnejša točka dneva: makaroni s tuno in smetano.

Po kratki ribji meditaciji smo se vrnili v krog, zdaj že pošteno segreti, in razglasili zmagovalno skupino. Le-ta je dobila kup gnoja z vilami, seveda na pokalu.

Preden smo se poslovili, smo poslušali še hvalnico Vidi, ki je nastala med pionirji-zidarji:

Vida gnoj kida
upam, da ga boš tudi meni pustila,
da skupaj v objemu gnojá, za vedno skupaj bila.

In ker je avtor hvalnice imel ravno pred kratkim rojstni dan, smo voščili še njemu, (vse naj, Borut), potem pa smo se slikali, se počasi poslovili in hitro odkotalili domov.
Predno se "odfjakate" tudi vi, si le oglejte slike na komenda1.skavt.net (celoten naslov: http://komenda1.skavt.net/galerije/2006_07/makota_07 ).
Fotogalerija
4 slike
Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007.
Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007.
Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007.
Mini, "demo" galerijica slik z uprizoritve naseljencev travnika Makote komende 1, 2007.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.