Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Načrtovanje gorenjskih voditeljev - zašli smo

1
Jerneja - igriva mravlja 28.12.2011
»Vzemi s seboj kladivo.« To je bil eden zadnjih sms-ov, ki mi ga je Matevž poslal, preden smo se odpravili na načrtovalni vikend za predprogram Kvajdeja. Ker je bilo na sobotno jutro, 17.12.2011 zunaj mrzlo in je ponoči sneg pobelil naše kraje, sem razmišljala, da bomo kladivo morda potrebovali za razbijanje kakšnega ledu, ključavnic ali kaj podobnega :)
(Avtor: Anja Lužnik)

Vikend v Vinigori na Hrvaškem, kamor smo bili namenjeni, je nekaj časa sameval, zato se nas je nekaj tja odpeljalo že prej. Namreč,  hišo je bilo potrebno ogreti. Že prvi pogled na vasico mi je bil všeč, vsi čari, ki smo jih doživeli, pa so šele prihajali. Okoli 15:32 je bila ekipa nas šestih, ki smo si uspeli vzeti čas, zbrana: Anja, Simon, Tina (Breznica 1), Nadja (Kranj 1), Matevž in Jerneja (Domžale 1). Vsem nam je skupna lastnost, da smo Gorenjci  – eni bolj drugi manj, zato smo tudi to čez vikend krepili.

Ker prazna vreča ne stoji pokonci, smo se najprej okrepčali s slastnimi špageti. Potem pa smo se kar lotili načrtovanja, da bi res dobro izkoristili čas. Kako smo bili pomirjeni, ko smo končno ugotovili, zakaj bomo potrebovali kladivo. Pod udarci kladiva so pokale ideje. Čedalje več lešnikov, čedalje več idej in tudi… piščalk :) Strli smo vsak še tako trd problem, ki se je utegnil pojaviti. Včasih smo zašli, vendar zmeraj v pravo smer. Kaj je nastalo, bodo lahko IV-jevci  kmalu doživeli, do takrat pa naj ostane skrivnost ;) Bili smo tako pridni, da je Miklavž za nas še enkrat zagnal peč in glede na pogled, kakršnega smo imeli, bodo piškoti gotovo zelo dobri.

Kljub temu, da smo se pri ustvarjanju neizmerno zabavali, smo potrebovali malo premora in predvsem svežega zraka. Povzpeli smo se do bližnje cerkvice, vmes slišali še kaj o tem kraju, večinoma pa občudovali milijone zvezdic, ki so se svetlikale nad nami. O takem pogledu v nebo lahko v naših domačih mestih samo sanjamo. Zato pa je dobro, da se kdaj kam umaknemo…

Čaj s pridihom zime, narezek za večerjo, Merkator čokolada št. 1, št. 2. – energija za jungle speed :) Ja, preverili smo tudi naše spretnostne in hitrostne lastnosti ter zbranosti in moči. Vsakič je zmagal najboljši. Dokler… ni bil čas za spanje.

V nedeljo se je po vseh bolečinah, ki smo jih utrpeli zaradi raznih naporov, prileglo sproščeno uživanje v Termah Olimlje.

Pa naj še kdo reče, da načrtovanje ni zabavno. Močno priporočam, vendar zmeraj s pravo družbo in na pravem kraju;)

Fotogalerija
5 slik
+2

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.