Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Mir, MIR, miR, mIr, M I R, m-i-r, ...

Ester 18.12.2006
Mir - še enkrat, mir vedno in povsod. Delite ga z drugimi, obilno se bo vedno znova vračal k vam! Moje mnenje je, da če imaš v svojem srcu mir ga bodo čutili
tudi vsi okoli tebe.(Romana)

*****

Kaj meni pomeni mir? Odsotnost prepirov, stresa, hitenja, skrbi, sodelovanje med ljudmi, dosti časa na razpolago.
Kaj pomislim ob besedi mir? Pozitivna asociacija, stanje, v katerem si želim žveti, odsotnost vojn, pozdrav miru, tišina, samota, prijateljstvo, mirna vest, počitnice. (Katja)

*****

Prav danes ponoči sem razmišljala kaj mi pomeni beseda mir. Mir je vse , zdravje, sreča, zadovoljstvo , življenje, vse kar je lepo in za kar živimo. (Majda)

*****

Mir zame pomeni mir v srcu, odprtost srca do vsakega človeka, duhovni objem vsakega, kot objem brata v Kristusu. Da si pridobimo oziroma čutimo in živimo ta mir, pa se skušamo odreči sovraštvu, zavisti, tekmovalnosti,zamerljivosti, ... kajti za vse je svet dovolj bogat! Vsi smo Njegovi ljubljeni otroci in naš Oče želi, da se ljubimo med seboj in da prinašamo med ljudi njegov mir! Ki pa ni neko pasivno stanje brezbrižnosti, ampak aktivna drža ljubezni in delo za mir med nami! (Anica)

*****

Mir bi se lahko pisal z veliko začetnico, ker je to temelj srečnega življenja. Ja, ob besedi mir pomislim na življenje v slogi in razumevanju, brez orožja in neprimernih dejanj in besed. Kako lepo bi bilo na svetu, v tem kratkem življenju, če bi si bili med sabo resnično kot bratje in sestre, tako kot nas uči Jezus. Toda to so besede, do dejanja pa je velik korak. Ali imam prav? Drug do drugega bi morali biti bolj strpni in potrpežljivi in biti pripravljeni pomagati tistim, ki so pomoči resnično potrebni. Hvala ti za vse. Hvala, ker me sprejemaš takšno kakršna sem. (Angelca)

*****

Mir mi pomeni, da se izročam v Božje roke. Da se morem prepustiti dogodkom in presenečenjem življenja z upanjem, da Bog bedi nad vsem in da bo na koncu za vse dobro poskrbljeno, ne glede na trenutne izide, ki so lahko drugačni od mojih želja in hrepenenj. Mir mi pomeni, tisto globoko čutenje, da sem ljubljena, na pravem mestu, med pravimi ljudmi. Žal ga ne občutim vedno. Preredko. Mir mi pomeni, da sprejemam sebe in tiste okrog sebe. Z vsemi pomanjkljivostmi vred. Ob besedi mir pomislim na tiste, ki jih imam rada. (Ana)

*****

Mir?
Mir mi je največ, kar bi mi svet mogel dati, a žal ga je zelo malo in zanj se moram potruditi. Upam, da ga bo na drugem svetu dovolj.

Njegov pravi pomen so občutili in ga še danes pastirji na poljanah, posebo oni pred 2000 leti okoli Betlehema. Mir ni samo stanje brez vojne, je notranje in zunanje zadovoljstvo v človeku in stvarstvu.

Mir imamo v družini, ko se imamo radi, občutim ga na skavtskih srečanjih in v naravi, posebno v gorah. Včasih ga začutim pri kakšni doživeti sv. maši. (Peter)

DELITE MIR Z VSEMI! VEČ KOT GA DAŠ, VEČ GA IMAŠ!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.