Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Kje je Trstenik?

Triglavski steg 22.10.2007
»Kje točno je Trstenik?« smo se spraševali nekateri kranjski voditelji, ko smo se očitno malo izgubili. Tako se je začel SKVO vikend kranjskih voditeljev.
SKVO pod košem SKVO pod košem (Avtor: Triglavski steg)
Seveda smo pogledali na zemljevid pred odhodom, saj smo vestni skavti. Vendar to ni pomagalo, saj smo se pri neki cerkvi na nekem hribčku spraševali, kje je Trstenik. Na srečo nam je prijazni domačin razložil, da smo še vedno v Tenetišah in da je Trstenik naslednja vas. Ups. Malce nerodno nam je bilo, saj smo se izgubili samo nekaj kilometrov od Kranja in table za konec Tenetiš sploh nismo še videli.

Po začetnih zapletih smo srečno prispeli v Trstenik in tam začeli naš SKVO vikend. Najprej smo spoznavali drug drugega in ugotovili, da nam je vsem zelo všeč ambulantni vozel, da bi bili Anja in Manca radi breza, če bi bili drevo, da je Gašperju všeč ata Smrk, Katji pa Harry Potter, da Vanja ni dobila nobenega cveka v osnovni šoli, da Vid rad teče, Matej pa igra šah ter da bi Tina ponovno odpotovala v Španijo. Pri načrtovanju srečanj SKVO-ja smo se odločili, da bomo več časa namenili druženju in zabavi, za naše skavte pa smo načrtovali dogodivščin polne aktivnosti.

V prostem času smo se pomerili tudi na košarkaškem igrišču. Odkrili smo kar nekaj nadarjenih igralcev, ki pa žal niso zmogli premagati našega centra Gašperja. Nato pa so bili naši trebuščki še posebej veseli kosila, ki ga je za nas prav profesionalno pripravil moški del SKVO-ja. V večernih uricah nas je obiskal naš novi DA, kranjski kaplan, nato pa smo voditelje volčičev naučili igrati Naseljence ter pekli kostanj.

SKVO vikend nam bo ostal v lepem spominu, saj je bilo zabavno in poučno. Naučili smo se, kje je Trstenik in da je potrebno gledati znake, da bomo Gašperja v košarki le s trdim treningom mogoče kdaj premagali, da zna moški del SKVO-ja izvrstno kuhati ter da kostanj lahko raznese.
Fotogalerija
12 slik
SKVO pod košem
akcija pod košem
napeta igra
slastno kosilo
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.