Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Kako Eskimi lovijo ribe?

Bojan Renuša 01.12.2008
Vsi si ponavadi predstavljamo lovljenje rib poleti, na barki sredi morja ali na jezeru pod borovci. A noviciat A si upaš? iz Kamnika si vse skupaj predstavlja malo drugače. Mi smo si zamislili lovljenje rib kar v novembru, ko je že zapadel prvi sneg in so temperature že padle pod ničlo.
Van je odpru lov. Ribo je ujel že po prvih 5 minutah. Profič ali začetniška sreča? Van je odpru lov. Ribo je ujel že po prvih 5 minutah. Profič ali začetniška sreča? (Avtor: Tomi Tomšič)

Vse se je začelo 29. novembra ob 11:00, ko smo se zbrali v Kamniku in vsi že v pričakovanju odhoda, natovorjeni z opremo na saneh in nahrbtnikih, ko smo ugotovili, da smo brez ribiških palic. Pametno je iti lovit ribe brez palice, ne? In medtem, ko je naš voditelj poskrbel za palice smo, mi poprijeli za delo v samostanu, kjer se gradijo naši novi skavtski prostori. In po dobri uri dela smo se končno odpravili na poti proti ribogojnici "pr Mihovc". Pot skozi zasneženi gozd in travnik nas je pripeljala do ribnika, kjer smo lovili ribe. Z nekaj začetniške (ne)sreče smo po nekaj urah ujeli celih 9 rib in spraševali smo se že ali morda mi samo hranimo ribe namesto, da bi one nahranile nas? Že je prišel čas, da se vrnemo v Kamnik, kjer smo se z veseljem odzvali povabilu naših volčičev, ki so nas naučili izdelave adventnih venčkov. Te smo kasneje tudi blagoslovili pri stegovski skavtski maši, ki so jo organizirali volčiči. Ribe pa niso ostale cele saj smo jih takoj po maši spekli na žaru. Po mrzlem dnevu, 9ih ribah, po neštetih letečih kepah, "omav,žanih" obrazih in mokrih nogavicah, smo dan zaključili premraženi, a bogati za še eno izkušnjo.

Fotogalerija
15 slik
Van je odpru lov. Ribo je ujel že po prvih 5 minutah. Profič ali začetniška sreča?
Jernej se je po več neuspelih poizkusih prestavil na drugo lokacijo, kjer je iz vode potegnil 5 rib. Damjan ubija ribo.
Tei se obrača ob pogledu na krvavo sceno
Kašno veliko kepo je vrgla
+12

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.