Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Jesenovanje čete Homške mularije: Sv. Mohor nad Moravčami

Kobre a.k.a. Čobre, Homec 1 (Četa Homške mularije) 13.11.2006
V petek, 3. 11. 06, smo se zbrali pred cerkvijo v Moravčah. Vsi premraženi smo se pomaknili na parkirišče avtobusov, kjer smo vsi veseli mislili, da se bomo na Mohorja peljali z enim od stoječih avtobusov, a temu pač ni bilo tako ...
kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;) kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;) (Avtor: Uršula Jašovec)
... na parkirišču smo se pobolje spoznali z novinci, nato pa smo se po veselih igrah, po vodih, odpravili na Sv. Mohorja peš. Po slabi uri hoje smo prispeli v naše začasno bivališče. A kaj, ko so nas tam že pričakali s slabo novico, da nam je lisica ukradla večerjo. Lisico smo našli in se nato odpravili na večerjo. Po večerji se je vsak vod predstavil, nato pa smo se prijetno utrujeni odpravili spat. Vsi smo zaspali a v naši glavah so se kar naenkrat pojavili piski. Alarm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oblekli smo se v kroje in stekli ven, kjer smo slovesno podpisali pravilnik čete.

Zjutraj smo vstali, odšli na pestro jutranjo telovadbo ter pojedli zajtrk. Kasneje smo odšli na travnik, kjer smo se igrali najrazličnejše skavtske in neskavtske igre, nato pa že vsi lačnih želodčkov odšli na kosilo. Po kosilu smo podpisali svoje funkcije v vodu. Kasneje smo se zabavali na delavnicah (delali smo bakle, plesali, kuhali, ustvarjali …), nato pa smo se pripravili na večer. Na večernih volitvah je zmagala stranka Kenja, Smrklji pa so »dokončno izviseli«. Po zabavnem večeru smo se odpravili v sladke sanje, novinke kober pa so doživele pravi skavtski krst.

Zjutraj smo rahlo razmigali vse okončine našega telesa. Po zajtrku smo se odpravili k sv. maši v Moravče. Zadovoljni in natelovadeni (saj do Moravč in nazaj iz Mohorja ni malo) smo se vrnili na kosilo. Pospravili smo vse oz. celotno naše prebivališče (ob čimer smo se ravnali po Bi-Pi-jevem reku in pustili prostor za seboj boljšega, kot smo ga prejeli) in se ponovno odpravili v Moravče, kjer smo se z avtobusom okoli 15.00 ure odpravili proti domu.

Hvala voditeljema in klanovcem na služenju za odličen program in nepozaben vikend.

Fotogalerija
27 slik
kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;)
kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;)
kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;)
kako smo preživeli jesenovanje na Mohorju;)
+24

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.