Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Jaz govorim o miru ...

Ester 11.12.2006
... ti govoriš o miru, pa se ne slišiva. Jaz govorim o miru, ti govoriš o miru, pa se ne razumeva. Utihniva za trenutek, odpriva svoje srce in spustiva mir med naju… (neznani avtor)
(Avtor: )
MIR = Mi Iščemo Razumevanje
Mir zame = nekaj pomirjajočega (Ksenija)

************

Meni pomeni mir skladnost mojega odnosa do sebe, do bližnjih, do Boga, do stvari, do preteklosti, do sedanjosti, do prihodnosti... Mir je sad in dar hkrati....(Marjan)

*****************

Mir mi pomeni svobodo, varnost, smeh, ljubezen (Ana)

*****************

Kaj mi pomeni mir:
- mir v meni, v moji notranjosti, spokojnost..
- mir v družini, med prijatelji, sodelavci, mi pomeni razumevanje in sprejemanje drugače mislečih, upoštevanje oz. razmišljanje o njihovi morebitni drugačnosti, brez nestrpnosti in sovraštva…
- mir povsod okrog nas, spokojnost, ljubezen, sreča…

Ob besedi mir pomislim na »idealno« umirjeno življenje z sposobnostjo sprejemanja vsega kar te v življenju doleti, kar ti je usojeno, zavedati se, da karkoli se zgodi se je to moralo zgoditi in je to za nekaj dobro…(Lucjan)

******************


Ob besedi mir ne pomislim na mir na svetu, brez vojn, lahkote,
sovraštva, ampak na mir, ki se začne in konča v nas samih. Šele takrat, ko dosežemo in ohranimo ta mir v sebi lahko začnemo delati na vsem ostalem, kar naš obkroža. (Polona)

******************

Pet minut je zame premalo, da bi lahko napisala, kaj mi pomeni mir...

Nekaterim pomeni mir, ce jim ni potrebno doživljati prepirov med starši, sestrami in brati, na delovnem mestu in med sosedi. Drugim pomeni mir to, da lahko živijo v sožitju z naravo. Tretjim je mir zavest, da lahko pomagajo tistim, ki trpijo lakoto in pomanjkanje.

Kaj pa zame pomeni mir? Nekaj čisto drugega. »Počistiti« moram sama s seboj in imeti mir predvsem v svojem srcu. Takrat ga lahko dajem tudi naprej.

Je pa na svetu preveč ljudi, ki zavestno ali nezavestno delajo nemir, ki imajo moč, da delajo nemir, ker sami s seboj niso zadovoljni. (Ruža)

Mir vam voščim!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.