Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Izlet s starimi volkovi

Boštjan Čerin 24.07.2006
S starimi volkovi smo se pripravljali na življenje v vasi... Po skavtski maši smo se z Akelo in Bagiro odpravili na izlet. Z avti smo se odpeljali do kraja, kjer smo parkirali. Razdelili smo si prtljago.
To je naš sladki konec To je naš sladki konec (Avtor: Sara Stojan)
Odšli smo do travnika, kjer nam je Puška pokazal različne rastline, ki jih lahko uporabimo za čaj. Tam je bila že izdelana peč, ki je bila iz kamenja.

Razložili so nam kako moramo kaj narediti. S puncami smo si razdelili delo. Mi smo pripravili ogenj, one so pa zamesile kruh in pripravile rastline za čaj. Vendar za ogenj smo imeli samo eno vžigalico, zato smo morali zelo paziti. Najprej smo nabrali posušene vejice smreke, ker se to rado vžge. Punce so dale vzhajati kruh, medtem ko smo mi zakurili ogenj.

Potem smo začeli postavljati bivak z dvema šotorkama. Za tem smo naredili gugalnico. Najprej smo jo preizkusili fantje. Ko smo jo naredili, smo dali kruh peči. Žerjavico smo dali na tla in jo obkrožili s kamni. Nanjo smo položili lonček s čajem. Čez pečico smo dali veje z listi. Čez liste pa smo dali zemljo. Za tem pa smo pa bivak postavili do konca. Kmalu se je spekel kruh. Začeli smo peči hrenovke. Ko so se spekle, smo jih pojedli, zraven smo pa trgali kruh. Kmalu za tem pa smo popili še čaj. Za tem smo malo poležali v bivaku. Pospravili smo in se odpravili domov. Peš smo šli do ceste naprej smo pa se peljali.

Bilo mi je zelo všeč, kajti s tem sem naučil kako je v četi, ker bom letos naredil odhod od volčičev. Vesel sem, da sem to doživljal s drugimi volkovi in voditelji.
Fotogalerija
7 slik
To je naš sladki konec
kar smo postavili...
Kako uživam
Glej da boš dobr držu
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.