Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Izhod 2006

Gašper Razinger, četa Breznica 1 01.07.2006
Člani voda volkov iz Breznice 1 smo kot zaključek vodovih srečanj izvedli tridnevni izhod, ki je potekal v Javorniškem Rovtu blizu Jesenic od 16.6.- 18.6.
Tukaj smo gledali hokej Tukaj smo gledali hokej (Avtor: Gašper Razinger)
16.6.2006-PRVI DAN

Popoldne ob štirih smo se zbrali pred trgovino Trbež in odkorakali do vikenda v katerem smo preživeli tri lepe dni. Pot se je vila v klanec približno pol ure, dokler ni za nami pripeljal traktor. Skočili smo na prikolico in se zapeljali do neke poti, nakar smo pot nadaljevali do vikenda. Vsi srečni smo sedli in si ogledali okolico.Kasneje smo šli noter in si pripravili ležišča. Anže nam je skuhal juho iz vrečke mi pa smo pripravili ogenj za večer. Ko smo naredili svoje delo smo pojedli težko pričakovano juho. Ker pa nas je čas že lovil,smo že kmalu zakurili ogenj. Pekli smo jabolka in kokice. Po končani "pojedini" smo odšli do ležišč, se še malo pogovarjali in od utrujenosti zaspali.


17.6.2006-DRUGI DAN

"Zbudite se!" sem vpil zjutraj ko se nihče ne hotel premakniti. Čakal nas je zajtrk: kruh, vikikrema, čaj, marmelada. S polnimi trebuhi so nekateri pomivali posodo, drugi pa smo obdelovali palice in metali žogico čez ovire. Okoli desetih smo začeli nabirati leskove veje, ker smo se odločili,da postavimo "jambor" za vodovo zastavico. To nas je stalo slabih 20 minut. Vsi ponosni smo se slikali pred zastavo. Tretji skavtski zakon pravi, da skavt vsak dan naredi vsaj eno dobro delo. Tudi za nas to velja, zato smo pomagali pograbiti pot in odpeljati odvečno listje po klancu dol. Ko smo prevažali listje smo enega od nas naložili na samokolnico in zdivjali po klancu. Vsi naveličani in utrujeni smo pripravili ogenj, ker smo imeli tisti dan kosilo zunaj. Pekli smo pleskavice, čebulo in kruh. Potem smo spet naredili ogenj. Ta ogenj pa je dobil posebno obliko in zato tudi novo ime: Rovtarski ogenj :). Proti večeru smo zaigrali "bejzbol", čeprav ni bil podoben pravemu. Začeli smo peči hrenovke v twistu, ker je bila to zadnja večerja. Bilo pa je tudi zanimivo, da je bil ogenj tako močan, da bi si kmalu zažgali obleke, če se ne bi pravočasno umaknili. Ogenj je umiral, čas spanja se je bližal. Še malo smo posedeli nato pa zaspali.


18.6.2006-TRETJI DAN

Spet smo težko vstali. Imeli smo zopet klasični zajtrk. Vzeli smo vrvi in šli v gozd kjer nas je Anže naučil plezati s prusikovim vozlom. Šli smo na kosilo. Anže in Gašper sta delala maketo cerkve, mi pa smo gledali hokejske tekme iz 92. in 93. leta. Kasneje sta se nam pridružila še onadva. Bližal se je odhod. Vse svoje stvari smo pospravili v nahrbtnike in rekli "ADIJO". Sklenili smo, da se bomo še večkrat vrninli in obudili spomine na te tri dni našega bivanja.
Fotogalerija
7 slik
Tukaj smo gledali hokej
Zadnji večer ob ognju
Kosilo na prostem
Mi pred zastavo
+4

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.