Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Gremo se kopat!

Brina Smovnik 05.06.2006
To leto se mariborski klan - krdelo d'belih bolh odpravlja na morje. To bo naš prav poseben tabor. Zakaj? Hmmmm. Poglejmo v preteklost našega klana… Skavtsko leto 2003 - 2004: To leto je v Klan Vodnih rib prišla sprememba. Velika večina prejšnjih klanovcev je odšla in mi - podmladek smo okrepili njihove vrste. Tabor je potekal zelo blizu našemu rodnemu kraju. Potovalni tabor od Slovenskih Konjic do Velenja je bil (lahko bi se reklo) eksperiment. 3 voditelji + 3 klanovci + zadnje dni 1 klanovka.

Skavtsko leto 2004 - 2005: Klan se je še bolj okrepil. Hoteli smo izziv in smo šli s kanuji po Kolpi. Nekateri so rekli da je nemogoče zaradi brzic. Seveda je nemogoče če nisi pred oviro. Ko si tam in ni poti nazaj se pač znajdeš kakor veš in znaš. Saj skavti smo vedno pripravljeni, ne? ;) Nismo prišli do načrtanega cilja ampak doživeli smo marsikaj. Od novih izumov kako svojo prtljago čimbolj neprodušno zapreti v 100-litrske vrečke, izgube nekaj prtljage (med drugim tudi naše prve večerje), manjših odrgnin na telesu in izvidniškega kanuja, mokrote zaradi dodatnega dežja, dveh danih skavtskih obljub, adrenalina pred brzicami, do nestrinjanja glede našega imena ter skupinske molitve v rovu pod cesto,… Vsako leto boljše.

Letošnje skavtsko leto si upamo še več. Lanska ideja s kolesi po Sloveniji se bo uresničila letos. Klan D'belo krdelo bolh se bo iz Maribora odpravil 20. julija 2006 s kolesi. Priprave za večdnevno kolesarjenje na morje že potekajo. Skoraj. :) Pred nami je še veliko treninga, pregledov izpravnosti koles, zabave,…
Edino kar nam še manjka je to kam bomo dali prtljago. Zato se obračamo na vas, dragi skavti.
Kdor ima mogoče kakšno torbo za na kolo in je v času od 20. do 28. julija ne potrebuje, bi ga lepo prosili da nam jo posodi. Vsake pomoči bi bili veseli.

Poleg tega članka so tudi slike, ki sem jih hotela vklučiti v to našo zgodbo. Če mi to ni dobro uspelo naj še na kratko nekaj napišem glede teh slik.
Tabor z Peš-Hondo in kanuji nam ni dovolj - hočemo in UPAMO si več. Vrjetno nam bo na koncu vseeno za vse in si bomo samo želeli mrzle vode, sence in armafleksa za spanje, vendar ni boljšega občutka ko premagaš samega sebe s pomočjo prijateljev. In ko se za nazaj spominjaš vseh skupinskih prigod iz taborov se lahko samo nasmehneš.

Več o našem klanu ter kje nas dobite na maribor1.skavt.net.

Bodite pripravljeni in lepe ter adrenalinsko polne poletne tabore!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.