Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Grajske obljube Ljubljane 2

N. V. 14.05.2008
Dolgo smo pričakovli ta dan ... In bil je petek popoldne, ko smo se grajski zmaji najprej z vlakom, nato pa še peš, odpravili do gradu Kamen.
obljube 2008, LJ2, grad Kamen obljube 2008, LJ2, grad Kamen (Avtor: LJ 2)
Po poti smo srečali norega znanstvenika, ki nam je s svojo znanstveno metodo pomagal, da smo postali raziskovalci srednjega veka.

Zvečer smo doživeli pravo srednjeveško obleganje gradu: razbijanje vrat z ovnom, viteški dvoboji, obveščevalni sli, polivanje z vrelim oljem je nadomestila mrzla voda, volčiči so postali posebni pihalci zastrupljenih kroglic … Nazadnje je oblegovalcem uspelo priti prav na vrh gradu, branilci pa so sovražnemu taboru odnesli zastavo …

Sobotno jutro se je začelo z rojstnodnevnim presenečenjem, ki so ga IV posebej pripravili za našega voditelja – cel zelenko (beri: avto) oblepljen v zelo veliko samolepilnih listkov :-) Dopoldan je preživela vsaka veja zase; PP je opravil služenje na gradu, IV so se poglobili v skavtske zakone, VV pa v postavo džungle.

Popoldne smo v zavetju mogočnih grajskih stolpov v veliko skavtsko družino sprejeli 12 volkuljic in volčičev ter 14 izvidnikov in vodnic in DA, trem voditeljicam pa zamenjali skavtske rutice v barve stega Ljubljana 2.
Fotogalerija
12 slik
obljube 2008, LJ2, grad Kamen
obljube 2008, LJ2, grad Kamen
obljube 2008, LJ2, grad Kamen
obljube 2008, LJ2, grad Kamen
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.