Zažiga

18 Zažgi

Prenesi v

Dan črnih vrečk na Stolnem vrhu

Viki 14.05.2007
Mariborski in Slovenje-goriški skavti smo se letos skupaj odpravili na Stolni vrh, kjer je letos spet potekala čistilna akcija. Dan je bil poln smeha in zabave kljub trdemu delu. In ja, nekateri smo hudo žrtvovali sami sebe za čisto okolje. Jaz recimo sem domov prišel hudo rdeč (od sonca da ne bo kakih idej :D).
še več smeti še več smeti (Avtor: viki)
Vsako leto se Skavti iz stega Maribor 1 zberemo ob dnevu zemlje in organiziramo čistilno akcijo. Obdelali smo že skoraj ves Maribor, vseeno se pa raje držimo levega brega Drave, saj je to naš teritorij ;). Letos smo k akciji povabili še skavte iz Slovenskih goric.

Skupaj smo se ob 9:00 zbrali pred staro "Vesno*" in kar začeli s programom. V skupine smo se razdelili na zelo zanimiv način. Naša skupina so bili motorji ;D. Vsak v skupini je dobil svojo vrečko in rokavice in v svojo vrečko metal le določene smeti. Ker smo zavedni okoljevarstveniki smo seveda odpadke zbirali ločeno in ne "kuj tak". Ko je bila okolica Vesne počiščena smo počasi odšli proti Stolnemu vrhu, medtem pa še vedno pobirali odpadke in ostalo nesnago. Presenetljivo je da pot ni dolga, vendar so vrečke do konca ceste bile skoraj vse polne. Pod vrhom je vsaka skupina dobila svojo "obdelovalno" površino, kjer bi naj pobirala odpadke. Morem reči da sem bil prijetno presenečen da smo na Stolnem vrhu letos našli manj smeti kot prejšnja leta (pa čeprav jih je bilo še vedno veliko).

Akcija je trajala nekje do 11:30 (smo bli hitri :D). Potem se je pa začel tisti bolj zabavni del. Vsi smo se posedli v krog in peli, eni smo tudi plesali ;). Po tem kratkem zabavnem delu smo imeli mašo. Po maši pa so bile igre. Vlečenje vrvi, metanje gum in še več... Skratka dan je bil zabaven, a kljub vsemu naporen. Okrog 16:00 smo se vsi spet zbrali, imeli kratko refleksijo dneva in duhovni trenutek, potem pa se odpravili domov.

* vesna je stara tovarna avtomobilskih akumulatorjev (za tiste ki ne vedo ;P.
Fotogalerija
6 slik
še več smeti
pobiranje odpadkov
kup vrečk in to ni vse kaj smo našli
začetek zabavnega dela dneva
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.