Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Budne kobivce niso budne 2.del

2
Boštjan Čerin, Ognjeni sokol 15.07.2009
Nadaljujem zgodbo o kraji zastave.
Čakanje na noč Čakanje na noč (Avtor: Anže Osredkar)
Zbudila sva se še preden je zazvonila ura. Zmenila sva se, da bova napadla z leve. Zavila sva v klanec, dokler ne prideva do lepega razgledišča. Od tam sva si ogledala tabor. Višje je bila pot po kateri sva se plazila, da naju ne bi opazili. Čez prazno strugo sva se splazila na desno stran in šla potiho in počasi v klanec.

Prišla sva na pot, ki je vodila do tabora. Stekel sem v konjušnico. Ugotovil sem, da je prazna. Anže me je čakal na poti in dal sem mu znak da stečeva po zastavico od voda. Stekel sem, Anže pa je počakal. Hotel sem vzeti zastavico, a je bila privezana. Ker se je ni dalo odvezati, sem vzel čevlje, brisačo in hlače. Rekel sem mu, da greva ukrasti glavno zastavo. Ko sem pritekel do jambora, sem opazil dve speči dekleti na straži. Odvezal sem skavtsko zastavo (slovenske se ne sme) in stekel proč. Anže je vzel še eno brisačo. Zastavo sem zvil in spravila sva jo v gozd.

Odšla sva še po vodove zastavice. Dve sem vzel, dve pa sta bile čudno zavezani. Na žalost se je straža zbudila. Stekel sem proč straža pa za menoj. Nekaj časa sva tekla, vendar je bilo zelo naporno in odločila sva se da se pustiva straži ujeti.

V taboru smo se dogovorili za odkupnino. Rešila sva se z zastavicama. Za vse ostalo pa sva zahtevala, da sva njihova gosta. Tako sva spoznala nove prijatelje in odlično sva se imela.
Fotogalerija
3 slike
Čakanje na noč
Počitek po kraji
Prihod v Matkov kot

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.