Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Bili smo v Soči

Smejoči kenguru in Nirina 12.11.2006
Končno smo po dolgih desetletjih govorjenja in besedičenja, da bomo sodelovali, prišli do sklepa, da je skrajni čas, da to res storimo. In kdo je s kom sodeloval? Tolminski skavti in taborniki.
Z baklami v deželo Musa Kesota Z baklami v deželo Musa Kesota (Avtor: Andreja Fratnik)
Bilo je v petek, 3. 11. 2006, ko smo se iz našega rodnega Tolmina odpravili novim dogodivščinam naproti. Ker v naših krajih Soča še ni dovolj mrzla, smo se zapeljali ob njenem toku navzgor do vasi Soča, kjer je na nas že čakala topla koča.

Bilo nas je deset, od tega 40% Blažev, še 20% fantov in 40% punc.

Po namestitvi in večerji smo začeli s spoznavnimi igrami, saj smo ugotovili, da se sploh ne poznamo, kljub temu, da prihajamo iz istega kraja ali okolice.

Ko se je nad kočo spustila tema, so taborniki predstavili svojo legendo o Musa Kesotu in skupaj smo se odpravili do njegovega bunkerja, kjer smo se izgubljali v temačnih rovih. Ob polni luni smo se preizkusili še v nočni orientaciji v okolici koče, naslednji dan pa smo nadaljevali z izmenjavo izkušenj ter primerjali naši dve različni organizaciji, o katerih smo se drug od drugega veliko naučili.

Po kosilu smo si ogledali okolico še ob dnevni svetlobi ter preostanek dneva preživeli ob ognju, kjer smo cmarili slastne banane s čokolado in jabolka z marmelado.

Po dveh dneh v prijetni družbi smo sklenili, da bomo z našim sodelovanjem nadaljevali tudi v prihodnje in si določili skupne akcije, ki jih že vsi nestrpno pričakujemo. ( o tem vas bomo obveščali sproti:))
Fotogalerija
6 slik
Z baklami v deželo Musa Kesota
Raziskovanje bunkerja
Uživanje na topli peči:)
Ko pademo v debato:)
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.