Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Argonavtsko rajanje

Barbara Čepon - Iznajdljiva miška 24.05.2008
Od petka, 16.5., do nedelje, 18.5., smo vrhniški skavti taborili na otoku Podlipa, kamor smo pripluli po desetih letih plovbe po skavtskih morjih. V petek smo raziskali okolico, odgnali nepovabljene obiskovalce in postavili tabor. Zvečer nas je prišel pogledati sam Zeus z Olimpa in nam prinesel darilo. Dobili smo našitke Vrhnika 1!
Kako smo praznovali po argonavtsko Kako smo praznovali po argonavtsko (Avtor: Marko Buček, Marko Čepon )
V soboto nam je gospod kaplan dal duhovno moč, da smo se podali novim izzivom naproti. Dopoldne je potekalo usposabljanje, kjer smo lahko obnovili naše znanje ali pa se kaj novega naučili. Potekalo so delavnice o prvi pomoči, kurjenju ognja v naravi brez vžigalic, orientaciji, bivakiranju, fotografiju in rastlinah v gozdu. Popoldne pa nas je čakal najbolj nepozaben del vrhniške skavtske zgodovine - pot preživetja. Prvič smo postavili pot preživetja, ki je bila najbolj blatna, najbolj adrenalinska, skratka najboljša. Med veliko igro pa smo iskali zlato runo, ki zdaj visi podpisana z našimi imeni v skavtski sobi.

V nedeljo pa je prišel slavnostni trenutek, ko je na okroglih desetih obljubah devet volčičev dalo volčjo obljubo, sedem izvidnikov in vodnic pa je pri svoji časti obljubilo, da bodo živeli skavtstvo. Sveto mašo je daroval gospod kaplan in je uredil vreme tako, da ravno med obredom obljub ni deževalo. Po maši je sledil krajši program, kjer so se predstavile vse veje, poslušali pa smo tudi dva krajša nagovora. Nekaj besed sta povedala eden najbolj zaslužnih za ustanovitev skavtov na Vrhniki, Boštjan Koprivec in vrhniški župan, gospod Rihar. Sledilo je kosilo, potem pa so se lahko vsi (še enkrat) udeležili poti preživetja ali pa si ogledali našo zgodovino dokumentirano na fotografijah in v časopisnih člankih v gozdu spomina.

Bil je nepozaben izhod za vse. Argonavti navdušeno zremo v naslednje destletje. Bi-pi!
Fotogalerija
21 slik
Kako smo praznovali po argonavtsko
Kako smo praznovali po argonavtsko
Kako smo praznovali po argonavtsko
Kako smo praznovali po argonavtsko
+18

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.