Zažiga

15 Zažgi

Prenesi v

Andrej postane del Skvoja

Damjan Beton, Vztrajni labod 23.11.2007
Novi župnik v Radovljici Andrej Župan tudi uradno sprejet med radovljiške skavte.
rušovc rušovc (Avtor: marko grimani)
Medtem je Andrej ohranjal svoje navdušenje slediti Jezusu in ga razdajal tudi naprej. Pridigal je in se navduševal tudi nad skavtskim življenjem. Šel je in si izprosil, da bi lahko še bolj približal Jezusa, tako skavtom ali skavtinjam, kot tudi duhovnega vodstva potrebnim voditeljem.

Med potjo, ko se je bližal SKVO-ju, pa ga je nenadoma obsijala luč z neba. Padel je na tla in zaslišal glas, ki mu je rekel: »Andrej, Andrej! Zakaj prihajaš?« Rekel je: »Rad bi postal član SKVO-ja.« Glas je odgovoril: »Zgodilo se bo tako. Zdaj pa vstani in pojdi!« Ko je Andrej vstal, je odprl oči, a ni nič videl, Tisti, ki so ga spremljali, so ga prijeli za roko in pospremili v SKVO.

V SKVO-ju pa je bil stegovodja Matevž, ki je slišal Gospodov glas, naj sprejme Andreja v SKVO. Rekel je: "Glej, tu sem Gospod. Od mnogih sem slišal o tem človeku, koliko dobrega je že naredil med verniki in prav rad ga sprejmem med voditelje Ruševcev, da bo dobro delal še med skavti." In šel mu je naproti. V pozdrav mu je ponudil roko in prepletel po skavtsko mezinca ter dejal: "Brat, Andrej! SKVO me pošilja k tebi, da postaneš njegov polnopravni član, da postaneš duhovni asistent radovljiških skavtov."

In v tistem hipu so se Andreju odprle oči in prejel je radovljiško rutko. Zaužil je hrano in vrnile so se mu moči. Kar takoj so začeli skupno delo in z ostalimi voditelji nadaljevali srečanje SKVO-ja.

Parafrazirano po Apd 9, 1-19.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.