Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Alfa-beta četa tabor!!!

Skuliran Svizec 08.08.2006
Izvidniki in vodnice iz stega Mozirje 1 smo doživeli nepozaben teden na otoku sredi reke Krke. V petek 21. julija ob 9. uri zjutraj se je začelo.
(Avtor: Skuliran Svizec)
Kaj se je začelo???
Tabor Alfa-bete čete iz Mozirja sveda.
In kaj ste tam počeli???
Preberi pa boš izvedel!!!

Takoj ko smo postavili šotore sno se lotili dela ostalih pomembnih stvari (WC, hladilnik, jambor,...). Kmalu pa je bil tu že prvi skavtski večer, prižiganje ognja in petje ob njem.

Naslednji dan smo izvedli glavno nalogo celotnega tabora - izdelavo splava, ki nas bo pripeljal na Noetovo barko. Lotili smo se ga vsak s svojimi idejami in že smo se pognali v iskanje sestavnih delov. Izdelava splava je bila ena najtežjih, toda tudi najzanimivejših nalog, kar smo jih kdajkoli dobili.
Žal smo na tem taboru imelu tudi virozo ki je razsajala med nami in jih veliko položila v šotor. Na žalost sem tudi sam okusil vso grenkost te viroze.

Kljub bolezni, ki je razsajala po taboru, nismo izpustili potepa. Počasi pa se je prebliževal tudi trenutek, ko je bilo potrebno preizkusiti splave. Zaplavali smo v reko Krko, ki je imela le okoli 10 stopinj.

Teden poln dogodivščin je hitro minil, ko je nastopil petek, zadnji dan tabora, ko je bilo potrebno tabor pospraviti in se pripraviti na sveto mašo. Pri sveti maši je 11 izvidnikov in vodnic dalo tudi svojo skavtsko obljubo.

Žal pa je bil ta tabor za nekatere tudi zadnji tabor v četi. Takoj po maši smo naredili odhod in prestopili v klan, ki nas je toplo sprejel.

Galerijo slik si lahko ogledaš tudi na http://taubij.moj-album.com/album/4226982/

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.