Dogodek

Zmajkotrek

pred 5388 dnevi
Začetek: 06.03.2009 ob 23:00
Zaključek: isti dan ob 23:00

Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Zgodba o nastanku Zmajkotreka

Ljubljana 2 27.01.2009
Od kod se je vzel Zmaj, ki vas prijazno gleda z bannerčka na naslovni strani skavt.neta? Zgodba o Zmajkotreku je zgodba o stegu Ljubljana 2. Preberite si jo...
(Avtor: )
Čas mineva in generacije v stegu se menjujejo. Prihajajo novi skavti, spletajo se prijateljstva, spet drugi odhajajo in z veseljem se spominjamo trenutkov, preživetih z njimi. Včasih se zgodi, da se naši prijatelji, s katerimi smo skupaj uganjali norčije v četi ali klanu, prej poročijo in dobijo otroke, kot pa da bi se npr. dobili na »tisti kavici, za katero se menimo že toliko časa«. Zato se je v stegu Grajskih zmajev porodila ideja, da organiziramo druženje sedanjih in bivših stegovcev – tako imenovani Zmajkotrek, skavtski orientacijski triatlon. V preteklih letih, se je ta ideja že izkazala za odlično.
Druženje v prijetnem okolju Ljubljanskega barja, srečevanje znancev, ki jih nismo videli že sto let, rekreacija in zabava. Čudovita kombinacija, ki kar sama od sebe obljublja prijetno preživet dan v naravi v B.P.-jevem duhu.

In nad Zmajkotrekom smo postali še bolj navdušeni ter se ob tem začeli spraševati, kako lahko svoje navdušenje delimo tudi z drugimi.

Posvetilo se nam je, da lahko Zmajkotrek predstavimo tudi ostalim skavtskim prijateljem. Seveda! To je odlična priložnost, da srečamo prijatelje s tabornih šol, ki jih nismo videli že od zadnje preverbe, za druženje pobratenih čet in klanov. Priložnost, da skavtski duh zopet okusijo bivši skavti. Priložnost, da svojim volčičem pokažemo, da je džungla mnogo več, kot le domača džungla in ne nazadnje – da zopet vidimo svoje prijatelje z jamboreeja.

Zavihali smo rokave in vzeli zadevo zares. Dodelali smo program in ga prilagodili različnim starostnim skupinam. Naredili smo spletno stran in se temeljito posvetili reklamiranju naše pogruntavščine. Zbrali smo zagnano skupino ljudi, od katere veje skavtski duh in se že nekaj mesecev zagnano pripravlja na 7. marec, ko bo šlo zares.

In kaj sedaj? Sedaj si na vrsti ti, da se s prijatelji iz voda, s svojim klanom, sovoditelji ali kako drugače prijaviš in preživiš nepozaben dan v naši družbi. Prepričani smo, da ti ne bo žal.

http://ljubljana2.skavt.net/zmajkotrek
Fotogalerija
39 slik
+36

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.