Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Vedno pripravljen pomagati - tečaj prve pomoči in reševanja iz vode

1
Mateja Lavtar 01.06.2012
Na sončno soboto, 26. 5. 2012, smo se v Cerknem pogovarjali o ne preveč sončnih temah. Verjetno vsakega izmed nas vsaj malo stisne pri srcu, če do njega pride skavt z okrvavljeno roko, če vidimo, da se nekdo komaj premika, ker ga tako močno boli glava ali če gremo v bazen in nekdo sredi bazena zastoka, da ne more več plavati. Reakcija vsakega voditelja je nekoliko drugačna, na vsak način pa je lažje ukrepati, če si nekoč nekje že slišal (in tudi poskusil), kakšno ukrepanje je pravilno.
(Avtor: tečaj PP in RIV)

Prav zato smo se na tečaju prve pomoči pogovarjali o krvavitvah, zlomih, pikih, ugrizih, opeklinah, glavobolih in drugih bolečih stvareh, ki se nam ali našim skavtom lahko pripetijo na srečanjih ali taborih. Naučili smo se imobilizacije, oživljanja, vsak je tudi na lutki uporabil avtomatski defibrilator.

V drugem delu tečaja smo se podali v bazen, kjer smo ugotovili, da je reševanje iz vode zelo naporno in se splača dobro paziti na skavte, kadar se gremo kopat :). Naučili smo se, kako se pravilno skoči proti utapljajočemu, različnih tehnik reševanja brez in z različnimi pripomočki…

Več pa naj povedo slike :).

P. S. Če te zanima kaj več o avtomatskih defibrilatorjih, kako se jih uporablja in kje se nahajajo, lahko pokukaš na tole stran in se udeleži tečaja, ki bo naslednje leto! :)

 

Fotogalerija
10 slik
+7

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.