Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Tudi SkavtNET na php konferenci

SkavtNET 01.07.2010
Tudi letos smo predstavnika SkavtNET-a poslali na slovensko programersko PHP konferenco.
Pogled na lanske udeležence Pogled na lanske udeležence (Avtor: phpkonferenca.si)

Letos v Sloveniji že tretjič poteka programerska php konferenca za vse, ki se ukvarjajo z računalniškim programiranjem v programskem jeziku PHP. Odvijala se bo od 8. do 10. julija v Ljubljani in vključevala tako strokovna predavanja kot tudi družabne dogodke za programerje.

Poleg številnih predavateljev iz slovenske programerske scene bosta tokrat prisotni tudi dve svetovno znani imeni v PHPju, to sta Sebastian Bergmann (avtor PHPUnit) in Derick Rethans (avtor XDebug). Oba imata za seboj preko 100 predavanj po vsem svetu. 

Prijave so zaenkrat še odprte.

Na SkavtNETu se trudimo, da bi bili naši prostovoljci ves čas na tekočem s strokovnimi področji, ki jih opravljajo. Zato se bo dogodka s pomočjo organizatorja konference udeležil tudi predstavnik SkavtNET.

PHP je sicer danes kratica za PHP Hypertext Preprocessor (zanimivost: že kratica sama je "računalniško" obarvana, saj je kratica vsebovana v imenu samem, in tako nastane rekurzivni paradoks), izvirno pa je pomenila Personal Home Page Tools (slov: orodja za osebno spletno stran).

Je razširjen odprtokodni programski jezik, ki ga uporabljamo tudi na SkavtNET-u. Izvirni avtor programskega jezika je dansko-kanadski programer Rasmus Lerdorf.

 

Oglasno sporočilo.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.