Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Srečanje z ministrom za okolje in prostor

D. Kern 26.07.2007
V torek, 24. julija 2007, se je skavtska delegacija (načelnik in načelnica, poverjenik za program, poverjenik za gospodarstvo, programski vodja tropa za oživitev skavtskega doma v Kočevskem rogu ter prvi načelnik ZSKSS) sestala z gospodom Janezom Podobnikom, ministrom za okolje in prostor.
Skavti pri ministru Podobniku Skavti pri ministru Podobniku (Avtor: Marko Puškarič)
V torek, 24. julija 2007, se je skavtska delegacija sestala z gospodom Janezom Podobnikom, ministrom za okolje in prostor. Predstavili smo mu zgodovino ZSKSS, poslanstvo naše organizacije na okoljevarstvenem in vzgojno-izobraževalnem področju ter še posebej izpostavili pomen kontinuirane vzgoje mladih skavtinj in skavtov v odrasle in odgovorne osebnosti, ki med drugim poteka tudi preko življenja v naravi, kjer se mladi skavti učijo spoštovanja in sobivanja z njo.

Izpostavili smo problem okoljske zakonodaje in njen vpliv na izvajanje skavtskih akvtivnosti v naravi ter v ta namen prosili za pomoč pri navezovanju stikov z lokalnimi skupnostmi in nasvete v zvezi z opredeljevanjem primernih zemljišč v občinskih odlokih. Med drugim smo predstavili tudi namero ZSKSS, da v Kočevskem rogu uredi skavtski izobraževalni center, kjer bo še poseben poudarek na okoljski vzgoji. Izrazili smo tudi pripravljenost sodelovati pri programih MOP in izpolnjevanju ciljev in strategije MOP. Predstavnik ZSKSS, Marko Puškarič, je bil povabljen k sodelovanju v Komisiji za trajnostni turizem.
Srečanje z ministrom je bilo prijetno, sproščeno, odprtost za obojestranske pobude in mnenja pa precejšnja. Želimo si, da bi taka in podobna srečanja pripomogla k še kvalitetnejšemu izvajanju vzgojnega programa v naši organizaciji.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.