Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Potovalna skupnost 2

Emanuel Vidmar 04.08.2008
Ob 17.30 sva na Gubnem ujela zelo inovativen sprejem mešanih skupin NOPP iz Ljubljane 4, Brezovice 1, Ptuja 1, Rinice 1, Komende 1 in Škofje Loke 1, ki so se vračale iz potepa.
PP2 PP2 (Avtor: Emanuel Vidmar)
Vsak noviciator se je moral splaziti pod dvema, v zemljo pritrjenima šotorkama, kjer ga je pri izhodu čakalo presenečenje. Na koncu tunela je najprej ugledal sekiro v roki. A to še ni bilo vse; s prekritimi očmi je moral odpreti usta, ne da bi vedel kaj sledi. Ob pričakovanju najhujšega so, kar neverujoč svojemu okusu, okusili sladoled. Sledil je še »montiran« krik, ki je buril domišljijo še čakajočih NOPP. Voditelji so tako v praksi udejanjali li 1. skavtski zakon; skavt si šteje v čast, da si pridobi zaupanje. Da pa ena žlica ne bi naredila preveč skominov, je imel vsak možnost svoje brbončice razveseliti še z nekaj več sladoleda, ki so si ga iz 4 banjic bratsko razdelili.

Tudi tukaj sva slišala, da se popotniki v prihodnjih letih veselijo druženja in spoznavanja novih krajev in ljudi ter si želijo še dolgo ostati v skavtskih vodah tudi kot voditelji. To je bilo še posebej razveseljujoče slišati! V današnjem večeru jih čakale še klanovske minutke, kateheza in veseli večer, ki je vseboval tudi podelitev vtisov s potepov.

V Bregu začeto pot bodo v petek končali v Podčetrtku, do takrat pa načrtujejo poleg danega programa še 3 urno služenje, puščavo in dokaj zajeten kos poti...
Fotogalerija
12 slik
PP2
PP2
PP2
PP2
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.