Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Potolkli smo rekord

1
Danijel Mrvoš - Nedoumljivi medved 10.11.2010
Ja, zgodilo se je nekaj rekordnega v letu 2010. Skavti smo dosegli...
Ena od šefic razlaga navodila Ena od šefic razlaga navodila (Avtor: Danijel Mrvoš)

...največje število izvedenih Tabornih šol v zgodovini ZSKSS - celih 11 TŠ. Ja kak rekord ste pa vi mislili, da bo?

In voditelji vseh teh tabornih šol smo se v četrtek, 4.11.2010 dobili na Združenju in pogledali, kaj smo sploh naredili, da se je ta rekord potolkel.

Na začetku smo se predstavili: vsaka TŠ je imela svojo mizo in na njej je morala imeti svoj rekvizit. Tako smo na mizah dobili od opek, sadja, pijače, pa vse do župnika, pogrnjenega s prtom (saj v "zunanjem" svetu bi to izgledalo čudno, za skavte je pa to itak normalno). Seveda smo te rekvizite tudi morali razložiti ter na kratko predstaviti svojo taborno šolo in kdo smo bili v ekipah, ki smo jih vodili.

Po tem smo s kovanci predstavili svoj SVOD taborne šole, premlevali o posamezni vlogi voditelja, opisali malce probleme s težavami in malce ocenili sami sebe. Seveda smo tudi mozgali, kako čim bolje naprej, kje bi rastli, kje smo močni (s tem ne mislim na bicepse in tricepse, ampak lastnosti in veščine), povedali kako bi prenovili poslovnik tabornih šol, malce dodelali shemo.

Na koncu je prišlo na vrsto tudi praznovanje. To, da smo jedli pice, pa naj bo skrivnost.

Seveda pa rekord ne bi bil potolčen kar sam od sebe. Pri tem je sodelovalo 79 voditeljev, ki so bili pripravljeni preganjati udeležence in jim na tak ali drugačen način posredovati uporabne vsebine, ter približno 230 udeležencev, ki so si vzeli čas, bili pripravljeni "trpeti" to preganjanje voditeljev in spremljati predstavitev vsebin. Tako smo letos izpeljali:

  • 3 x TŠ Pripravnik
  • 4 x TŠ Metode (1VV, 2 IV, 1 PP)
  • 2 x TŠ Prekvalifikacije (VV in PP, s tem da PP še pridejo)
  • 1 x TŠ za DA-je
  • 1 x TŠ Združenja

Pestro, a ne? Mogoče drugo leto spet potolčemo rekord. Lahko se pridružiš tudi ti in se daš na voljo kot voditelj TŠ, z ustreznimi pogoji, seveda. Ali pa se odločiš, pa se preizkusiš v vlogi udeleženca. Prostora je dovolj, dokler se ga ne zapolni.

Fotogalerija
9 slik
Ena od šefic razlaga navodila
Edini DA na preverbi
En prikupen nasmešek
Ne sprašujte od kje je opeka
+6

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.