Dogodek

Fotografija z lanskega Oprimkanja

Oprimkanje 2006

pred 6614 dnevi
Začetek: 12.03.2006 ob 08:00
Zaključek: isti dan ob 15:16

Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Pejmo navijat!

Katarina Škufca 06.03.2006
Oprimkanje se nezadržno bliža ... Prijav je konec, saj je število mest zapolnjeno do zadnjega kotička. Obeta se nam zanimivo dogajanje, napeto tekmovanje, poučne delavnice in predavanje ob diapozitivih. Delavnice so namenjene vsem starostim. Za lažji pregled števila udeležencev vas vabimo, da nam sporočite število navijačev na [url=http://oprimkanje.skavt.net]oprimkanje.skavt.net[/url] ...
Pridi plezat! Pridi plezat! (Avtor: Mare in Katarina Škufca)
Dogajanje bo potekalo v več delih. Najprej bo tekmovanje trojic, ki mu bodo sledile delavnice. Vodili jih bodo:

- Maja Vidmar, najboljša slovenska športna plezalka preteklega leta, ki je v lanski sezoni stala tudi na najvišji stopnički na tekmi za svetovni pokal. Predstavila bo različne discipline športnega plezanja in kako postati dober športni plezalec.

- Martina Čufar, verjetno najbolj poznana slovenska športna plezalka, ki se lahko ponaša z najtežjo preplezano smerjo med slovenskimi dekleti, ki jo uvršča tudi v sam svetovni vrh. Martina bo predstavila življenje profesionalnega športnega plezalca. Če vas zanima, kako živeti zdravo, kako usklajevati šport in šolo ter kako obdržati motivacijo, boste dobili odgovore pri Martini.

- Tone Perčič, gorski reševalec, bo predstvail gorsko reševalno službo, varno pot v hribe in kaj storiti, če ste priča nesreči. Po njegovi predstavitvi vas zagotovo ne bo več strah iti v hribe.

- Andrej Štremfelj, alpinist in gorski vodnik, bo predstavil pomemben del hoje v hribe. Kaj imeti sabo, na kaj nikoli ne pozabite, kako poskrbeti za otroke v hribih, kako voditi manj izkušenega prijatelja in kdaj se odločiti za pomoč gorskega vodnika? Odgovore na vsa ta vprašanja boste dobili na delavnici.

- Marija Štremfelj, alpinistka, bo tokrat vodila delavnico za mlajše od 12 let. Delavnica bo popolnoma praktična, saj se bodo vsi udeleženci lahko spoznali s plezanjem (na ogrevalni steni).

Po delavnicah bo na vrsti finale perspektivcev in zagnancev, nato pa nas bosta Marija in Andrej Štremfelj z diapozitivi popeljala na najvišje in najlepše vrhove Slovenije in sveta. Naslov predavanja je NA ŽIVLJENJSKI EVEREST.

Po predavanju bodo svojo moč pokazali še profiji in s tem zaključili tekmovanje. Po koncu tekmovanja bomo podelili nagrade, vse skupaj pa bomo zaključili s sveto mašo.

Vabljeni prav vsi, da se nam pridružite. Da bomo lažje pripravili delavnice, se prijavite na [url=http://oprimkanje.skavt.net]oprimkanje.skavt.net[/url]!
Fotogalerija
6 slik
Pridi plezat!
Oprimkanje za profije (ne se ustrašit, to je fotka s tekmovanja za svetovni pokal, na Oprimkanju ne bo tako ;))
Za vse entuziaste in tiste, ki vas zanima, kako to izgleda.
Za popolne začetnike.
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.