Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Obljube Ostrorogega jelena

Špela Zalaznik, Ustvarjalna kapibara 15.05.2006
Cel steg Brezovica 1 se je v soboto, natanko ob 12. uri zbral pred kulturnim domom v Bevkah. Vsak si je izbral delavnico, katere se bo udeležil, in odpravili smo se vsak na svojo stran. Vas zanima kaj vse se je dogajalo? Torej berite dalje!
(Avtor: )
Pripravljene so bile različne delavnice. Med njimi so bile čiščenje brega Ljubljanice, označevanje kolesarske poti do Podpeči, fotografska delavnica, zbiranje starega papirja... Tista prva je bila še posebno priljubljena, saj so prišli naše prostovoljno delo posnet tudi s televizije.
Po končanih delavnicah smo si privoščili obilno kosilo, po jedi pa smo postavili šotore, jambor, ognjišče, vhodno zgradbo in stranišče. Pred večerjo smo si ogledali še slike z delavnic, nato pa hop na hrenovke in tvist. Sledil je veseli večer z modno revijo, bansi in pesmimi. Utrujeni smo se vrgli v spalke in takoj zaspali.
A spali nismo dolgo, saj nas je nočna budnica bobnov zbudila ob enih. Odšli smo ven na vitezovanje, kjer sta kralj in kraljica sprejela nekaj novih vitezov. Praznovanje tega veličastnega dogodka pa je bilo nadvse sladko- dobili smo dve torti, potem pa jej kakor znaš =) Pa da ne pozabim. Tudi nočni napad smo imeli, a se napadalci niso upali priti do tabora, saj je zastavi stražilo kar lepo število stražarjev. Kljub temu, pa je bilo ponoči slišati ogromno krikov: "Napadajo!"
Ob osmih je tiste, ki smo še spali prebudil žvižg piščalke in morali smo se podvizati, da smo pravočasno prišli v zbor. Sledila je telovadba in zajtrk, po tem pa smo igrali nogomet in roverčka. Ker je čas neustavljivo tekel, smo morali malo pohiteti in pripraviti naše novince na slovesni dogodek, pripraviti mašo ter oltar.
Ob dveh pa je bila večina staršev že tam in pričeli smo z mašo. Dobili smo deset novih volčičev, približno toliko tudi izvidnikov in vodnic ter eno popotnico. Po maši pa je sledilo veliko praznovanje z dobrotami, ki so jih prinesli naši starši. Ravno takrat nas je "požegnal" še Bog in hiteli smo pospravljati tabor. Obljube so bile končane, mi pa smo odhajali domov veseli ter polni novih spoznanj in lepih občutkov.

Zbrane fotografije naslednjih avtorjev (Jan Černetič, Tobi Cukjati, Janez, Darja in Matej Hozjan, Matic in Špela Zalaznik, Primož Iskra, Peter Čepon, Marko Metljak, Barbara Seničar...) lahko vidite [url=http://brezovica1.skavt.net/Dogodki_05-06/steg/obljube/index.htm]tukaj[/url].

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.