Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Naročiš lahko skavtski flis!

Matej Černetič 26.04.2006
Zaradi velikega zanimanja za t. i. skavtski flis, smo se v tropu za promocijo že pred časom odločili, da naredimo kvalitetno jakno iz flisa. Prevladalo je mnenje, da naj bo kvaliteten, tipa windstopper (ne prepiha, pa vseeno diha), skratka namenjen resni uporabi v neprijaznih vremenskih razmerah.
Skavtski flis Skavtski flis (Avtor: ZSKSS)
Zaradi velikega zanimanja za t. i. skavtski flis, smo se v tropu za promocijo že pred časom odločili, da naredimo kvalitetno jakno iz flisa. Prevladalo je mnenje, da naj bo kvaliteten, tipa windstopper (ne prepiha, pa vseeno diha), skratka namenjen resni uporabi v neprijaznih vremenskih razmerah. Cena je zato precej višja kot npr. flisi iz Interspara, vendar vseeno veliko ceneje od podobnih kvalitetnih flisov.

Vse večje slovenske izdelovalce oblačil za gorništvo in podobne športe smo prosili za ponudbo in kot najugodnejše izbrali On-line d.o.o., ki so nam pripravili flis po naših željah.

Kakšen je flis?
Gre za t.i. tehnični flis iz materiala Calamai windbloc (podobno kot PolartecWindbloc, ki pa ga nismo mogli dobiti v želeni količini in barvi); med dvema plastema flisa je membrana, ki ne prepiha, delno zadrži tudi dež, a vendar odvaja znoj. Flis je ozko krojen, rokavi so dovolj dolgi. Za dodatno zračenje ima jakna še na vsaki strani pod pazduho zračnik na zadrgo. Kot se vidi na priloženi sliki, ima tri žepe; zadrge so proizvajalca
YKK. Na pasu zategovanje na bokih z elastiko. Zategovanje na zapestjih s sistemom z 'ježki'. Zadaj je flis malenkost daljši, da je križ vedno pokrit. Na ramenih, pod komolci in na bokih je sicer moder flis v črni barvi (niso ojačitve, zaradi katerih bi flis slabše dihal). Znak ZSKSS je na prsih desno zgoraj, na levi pa pod ramo napis 'skavtinje in skavti', na rokavu nad zapestjem bo manjši logotip proizvajalca.
In cena? 17.500 SIT (8000 SIT ob naročilu, 9500 pa ob prevzemu)

Način naročila:
Flisi se izdelujejo po naročilu; zaenkrat smo naročili materiala za cca 75 flisov. Da bodo prave velikosti, so v pisarni ZSKSS štirje flisi v štirih velikostih; še brez všitih logotipov. Flis lahko preizkusite, izberete velikost in ob naročilu plačate 8000 SIT. Preostalih 9500 SIT se bo plačalo ob prevzemu flisa, ko bo narejen (lahko tudi prej). Šivanje flisov bo trajalo največ nekaj tednov. Plača se lahko tudi s prenakazilom; dogovorite se z Milanom. Opozarjam, da so številke flisov relativno majhne; da ne bo kdo na pamet izbral premajhne velikosti. Flisi so ozko krojeni, rokave pa imajo dovolj dolge tudi za tiste z daljšimi rokami. Ker smo naročili materiala za samo cca 75 flisov, bomo tokrat lahko naredili samo toliko flisov. Če bo zanimanja še za dodatnih 75 flisov (minimalno naročilo za material), bomo morda naročili dodaten material, kar pa traja več mesecev.

Poudariti moram, da gre za boljši flis, ki ni toliko namenjen npr. sedenju ob ognju, ampak bolj aktivnostim. Značilnost windbloca je namreč, da ne prepiha, greje pa manj kot običajen flis. Ker se zavedamo, da je cena za marsikoga previsoka in bi imel raje običajen flis za tretjino navedene cene, se bo morda enkrat v prihodnosti izdelalo tudi kaj takega (sporočite, če veste za ugoden flis v enaki modri barvi). Vsekakor pa se še letos v skavtarnici načrtuje prodaja puloverjev; podobnih, kot si jih je naredilo že kar nekaj stegov po vzoru portugalskih.

Za kakršnakoli dodatna vprašanja ali mnenja lahko pišete na
[url=mailto:matej.cernetic@skavt.net]matej.cernetic@skavt.net[/url], glede naročil pa kontaktirajte pisarno.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.