Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Luč miru iz Betlehema povezuje generacije

Žiga Kamenik 24.12.2010
Bistriške skavtinje in skavti so Luč miru iz Betlehema ponesli med otroke, starejše, družine, mir pa so zaželeli tudi županu občine Slovenska Bistrica.
Zate imam Luč... Zate imam Luč... (Avtor: Urška Slana)

Po lokalnem sprejemu, ki je potekal v nedeljo, 19. decembra, v župnijski cerkvi Sv. Jerneja v Slovenski Bistrici, so skavtinje in skavti stega Slovenska Bistrica 1 - Lukec plamen razširili tudi po okoliških krajih. Najbolj veseli so ga bili otroci iz Slomškovega vrtca in starejši (pogosto osamljeni) prebivalci domov za starejše v Poljčanah in Rogaški Slatini, ki so jih skavti razveselili s kratkim programom. Po nekaj pesmih v spremstvu kitare je k skavtinjam in skavtom stopil starejši gospod, ki je povedal, da sta bila pred nekaj leti bistriška skavta tudi njegova vnuka. Še več, starejši se je celo poročil s skavtinjo. Starejši od njunih otrok se je prav letos pridružil našim volčičem in volkuljicam!


Vodnica Martina in volčič Nejc sta 22. decembra v spremstvu stegovodje Natalije Ferk Luč miru iz Betlehema podarila tudi bistriškemu županu, dr. Ivanu Žagarju, ki je skavtom v novem letu zaželel obilo uspeha pri delu z mladimi.

Fotogalerija
6 slik
Zate imam Luč...
Ena izmed skupin tik pred koncem izziva Zate imam Luč
Luč miru iz Betlehema razsvetlila tudi prebivalce Pegazovega doma v Rogaški Slatini
Luč miru iu Betlehema združuje generacije
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.