Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Luč Miru iz Betlehema potuje naokoli

Maja Bertoncelj 13.12.2010
Luč Miru iz Betlehema smo danes, 13. 12. 2010, ponesli v pomembnejše državne institucije v Ljubljani.
Sprejem LMB pri predsedniku Sprejem LMB pri predsedniku (Avtor: Matevž Cerar)

Luč Miru iz Betlehema je danes najprej pripotovala v Državni zbor, kjer nam je predsednik dr. Pavle Gantar spregovoril naslednje besede:

"Za vse, ki živimo v miru, je mir samoumevna vrednota. Žal pa ljudje ponekod po svetu tudi v 21. stoletju še vedno ne živijo v miru, temveč pod bremenom nasilja, oboroženih konfliktov in različnih spopadov ali pa v neprestanem strahu pred njimi. Zanje predstavlja mir še vedno le oddaljen sen. Vesel sem, da lahko skupaj v tem prazničnem času – v miru – prižigamo plamen miru. Vsak dan znova se moramo zavedati, da mir, ta temeljna človeška vrednota, ni samoumeven in ni dan sam po sebi. Je nekaj, za kar si moramo neprestano prizadevati. Je vrednota, ki jo je težko zagotoviti in še težje ohraniti,"


Oglasili smo se tudi na Uradu za verske skupnosti. Direktor Urada Aleš Gulič je dejal, da Luč Miru iz Betlehema ni pomembna samo za tiste družine, ki bodo prejele denarno pomoč, ampak za vse nas, saj širi pozitivno sporočilo in nas tako povezuje. To pa je v tem Svetu zelo pomembno, ker resnično potrebujemo LUČ.

Kot vsako leto nas je sprejel tudi predsednik države dr. Danilo Türk. Zahvalil se nam je, da že dvajset let sodelujemo pri tako pomembni akciji in širimo sporočilo miru. Dejal je, da skavte rad srečuje, saj smo vedno nasmejani in pozitivni. Spomnil se je tudi, kako lepo se je imel aprila letos na slavnostni akademiji ob 20. letnici našega Združenja in poudaril, da je bila to ena najlepših prireditev, ki se jih je letos udeležil. Po koncu uradnega dela sprejema smo s predsednikom še prav lepo poklepetali in se posladkali.

Jutri bo Luč Miru iz Betlehema ogrela še en pomemben državni organ - ponesli jo bomo na vlado, kjer jo bo sprejel njen predsednik Borut Pahor.

Ostale fotografije si lahko pogledate tu.

Fotogalerija
32 slik
Sprejem LMB pri predsedniku
Sprejem LMB v parlamentu
Sprejem LMB v parlamentu
Sprejem LMB v parlamentu
+29

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.