Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Legendum est - to je treba brati!

Eva Primožič, Nagajiva veverica, Škofja Loka 1 21.11.2010
Čas za IV legende v legendarnem mestu Kamniku, v soboto, 21. novembra - jesensko Državno srečanje voditeljev veje IV.
IV legende na kupu IV legende na kupu (Avtor: Sebastijan Kavčič)

Že navsezgodaj zjutraj smo se pred skavtskimi prostori v Kamniku zbrali IV voditelji iz vse Slovenije. S slovesnim kvadratom smo najprej otvorili novo Državno srečanje voditeljev.

Veščine so najbolj legendarna zadeva v četi, zato smo jim tudi mi namenili nekaj svojega časa. Najprej smo zadevo pregledali samo teoretično z izpolnjevanjem anket, nato pa so sledile praktične delavnice, ki so potekale glede na nivo vpeljanosti veščin v čete. Tako smo skupaj iskali težave, rešitve in nove ideje pri vpeljevanju poenotenega sistema usvajanja veščin.

Sledil je sprehod do Mekinj, kjer smo se razdelili v legendarne skupine in izvedeli pravila velike igre. Vsaka skupina se je imenovala po eni izmed legend sodobnega in preteklega časa. Tudi na točkah smo počeli same legendarne reči (hitrostno postavljanje bivaka, prižiganje ognja, obvezovanje ponesrečenca, ki ga je bilo treba na nosilih nesti čez poligon, blaten roverček, sestavljanje pesmi, Kimova igra ...) Na "delavnicah" pa smo lahko za bonus točke zastavljali atribute svojih godovnih zavetnikov. Na begu iz ene na drugo postajo so nas lovili negativci - predstavniki smrtnih grehov, ki so ujetemu odvzeli eno življenje. Pa smo kljub skušnjavam vsi preživeli do konca.

Pri kosilu nam je žvižgala avtohtona kamniška papiga Sivi žako (verjetno je bila tudi ona na begu), mi pa smo dobili v roke sestavljanke, ki so nam vzele precej časa, preden smo jih uspeli sestaviti. Ampak samo sestaviti. Barvno se nam še vedno niso ujemale. Seveda nismo pozabili niti na skupinsko sliko, kajti legendarnih IV voditeljev se ne sme pozabiti hitro.

Popoldne smo se seznanili še z načrtom tretjega leta vzgojnega namena v veji IV. Dan pa smo zaključili z zahvalo največji legendi, Gospodu, pri sveti maši, ki jo je daroval domžalski DA Janez Šimenc. Na oltar smo položili zastavljene atribute naših zavetnikov in jim dodali še skavtsko rutko.

In v vsem tem dogajanju si nismo niti predstavljali, da nam je kamniški klan pripravil presenečenje - zvezali so nam vse vezalke. In to menda zato, ker pri njih poteka večno rivalstvo med vejama IV in PP.

Ampak kljub vsemu, hvala vsem skavtskim legendam iz Kamnika in ostalim legendarnim skavtom, da smo domov prišli s širokimi nasmehi na ustih in da legenda o jesenskem DSV IV 2010 še dolgo ne bo šla v pozabo!

Fotogalerija
45 slik
IV legende na kupu
Zastave
Legendarna zastava
Dobrote za dobrodošlico
+42

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.