Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Kaj ti je, da spiš? (Jon 1, 6)

Klavdija Kralj 23.11.2007
Konec oktobra (28.10 - 31.10.2007) se je od Pivke, prek Petelinjskega jezera, do Trnaja dogajala taborna šola za Duhovne asistente! SVOD se je trudil udeležencem vdahniti skavtskega duha...
sprejem na TŠ sprejem na TŠ (Avtor: vsi)
Duhovni asistenti in animatorji (21 duhovnikov, bogoslovcev, dijakonov in 2 redovnici) so pokazali, da ne spijo, ampak se želijo s skavti družiti na vseh aktivnostih: potepu, iskanju poti v dežju, spustu v jamo, pečenju tvista, postavljanju oltarja, kurjenju ognja...

S pomočjo BI-PI-jevih naukov in prigod preroka Jona so se naučili, da je vsaka skavtska aktivnost načrtovana in vodi k določenemu namenu. Torej, da je skavtsvo odgovorna igra na prostem, kjer mlade s skavtsko metodo vzgajamo v aktivne državljane in dobre kristjane.

Vprašanj, ki so se porajala ob lastnih izkušnjah spoznavanja VV, IV, PP in SKVO je bilo veliko in na nekatere sta odgovorila tudi načelnica in načelnik.

Osrednji poudarek pa je seveda bil na skavtskih katehezah in duhovnosti, ki smo jo celostno zaokrožili na včerajšnji preverbi (21.11) v Artičah pri Janezu Turineku.

SVOD (Aljoša Kikelj, Janez Kobal, Klavdija Kralj, Marjan Škvarč, Nina Milenković, Simon Drnovšek in Tanja Hribšek)
Fotogalerija
13 slik
sprejem na TŠ
peka twista
kdo je to?
ob večernem ognju
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.