Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Izkoplji zaklad- podari ga drugim!

Požrtvovalni medo - Gvido Cigale 06.07.2007
V soboto in nedeljo se bo v Idriji odvijala Marmeljada- tradicionalno srečanje primorskih skavtinj in skavtov ter članov Slovenske zamejske skavtske organizacije. Rdeča nit sedme Marmeljade je geslo Izkoplji zaklad- podari ga drugim.
Utrinek z Marmeljade 2004 Utrinek z Marmeljade 2004 (Avtor: Bovec 1)
Preko 350 skavtinj in skavtov bo odkrivalo rudarske vrline. Upamo, da bo to druženje pripomoglo, da bodo vrline, kot so požrtvovalnost, solidarnost, tovarištvo živeli tudi v prihodnjih rodovih. Srečanje se bo začelo ob 9.00 z otvoritvijo na glavnem trgu v Idriji in končalo v nedeljo ob 17.00 s praznovanjem petnajste obletnice prve Marmeljade. Dogajanje lahko spremljate tudi na spletni strani http://marmeljada.skavt.net.

Otvoritev bo zelo rudarsko obarvana in bo prav gotovo pritegnila pozornost ljudi, ki jih je v tem času v središču mesta kar veliko. Večina programa se bo odvijala po vejah v Idriji in okolici. Vsaka veja bo na sebi lasten način spoznavala bogastvo rudarskega izročila, kopala zaklade in jih delila z drugimi. Srečanje se bo zaključilo v nedeljo s praznovanjem petnajste obletnice prve Marmeljade, ki se je v oktobru leta 1992 odvijala v Ilirski Bistrici.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.