Zažiga

75 Zažgi

Prenesi v

Gojzerji so tu!

SkavtNET 13.01.2007
Od danes naprej bo vsak uporabnik SkavtNET zbiral GOJZERJE. No, vsaj vsak, ki kaj nase da. Gojzerji so prenovljeni sistem točkovanja, ki deluje na principu kvalitete. Ne ustraši se: 1.2.2007 bodo izginili VSI gojzerji. Preberi zakaj ...
(Avtor: )
******** OPOZORILO **********
Ne bodite preveč presenečeni, ko vam bo vsakega prvega dne v mesecu število gojzerjev padlo na 0. Odslej se gojzerji "obračunavajo" mesečno, z začetkom novega meseca je torej tudi začetek novega "obračunskega" obdobje.

Seveda se bodo mesečni (in tudi letni) arhivi avtomatsko objavljali, da boste lahko pošpegali, kako vam je šlo v preteklih mesecih =)
*****************************


Od prejšnjega sistema točkovanja se je spremenilo ogromno. Za začetek smo se odločili, da bodo podrobnosti točkovanja postale SkavtSKRIVNOST, da torej ne bodo objavljene!

Vsak uporabnik bo lahko spremljal le svoje trenutno stanje gojzerjev in gojzerje v preteklih mesecih. Kako točno je prišel do teh gojzerjev pa - vsaj uradno - ne bomo nikoli razkrili. Zagotavljamo pa, da je sistem "fer", sistematičen in popolnoma avtomatiziran.

Vsebinsko so gojzerji popolnoma drugačni od "pokojnih" točk. Točke so nagrajevale množičnost, gojzerji nagrajujejo kvaliteto (vsak skavt ve, kako hudo je, če imaš nekvalitetne gojzerje!).

Nagrajeni boste predvsem za prispevane NOVICE, SLIKE (tudi razglednice) in KAŽIPOT povezave, za množičnost pa le izjemoma za glasovanje in objavo SkavtNET logotipov na svoji strani. Kvaliteto bodo ocenjevali uporabniki, pa tudi uredništvo.

Število gojzerjev bo izračunano po posebnem skrivnem algoritmu, ki bo dodal primerne uteži ocenam uporabnikov in ocenam uredništva.

Toda pozor: nekvalitetni članki, tudi tisti neobjavljeni, lahko izjemoma prinesejo tudi "minus" gojzerje. Za ta "ukrep" se bo uredništvo SkavtOPISA odločilo le, če bo šlo res za članek "pod nivojem".

Nagrajujemo pa požrtvovalnost, zato boste primerno nagrajeni, če boste pomagali ocenjevati kvaliteto člankov, slik in kažipot povezav!

Pozabili nismo niti na tiste, ki SkavtNET-ov sloves širite preko svojih spletnih strani, kjer objavljate banerčke. Za določeno število objav boste prav tako nagrajeni.

Uvedli pa smo tudi posebno zaščitno novost. Število točk se NE bo povečalo v trenutku, ko bo uporabnik nagrajen, ampak se bodo "posodobile" le vsakih nekaj minut. Tako ne bo možno natančno definirati, za kaj uporabnik dobiva točke.

Še naprej bomo objavljali - poenostavljeno - lestvico najboljših stegov in uporabnikov v posameznem mesecu in na sploh. Na koncu skavtskega leta pa bomo predvidoma najboljše nagradili tudi s posebnimi nagradami.

Še opozorilo: ker smo z gojzerji želeli narediti "red" in nagraditi kvaliteto in ne kvantitete, so vsi gojzerji podeljeni le za naprej in ne tudi za prejšnje novice in ostale prispevke. Kljub temu smo hvaležni vsem, ki ste do danes kaj prispevali za boljši SkavtNET. Toda začela se je nova "igra" z novimi pravili ;)

Razvoj gojzerjev bomo opazovali in se morda kasneje tudi odločili, da spremenimo algoritme tako, da bo sistem najbolj pravičen. Ker se po novem točke vsakič izračunavajo na novo, bo sprememba algoritmov lahko vplivala tudi za nazaj.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.