Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

D(P)SV 2012 – Prve iskre (FOTO, VIDEO)

1
Matej Slavec in Ekipa SkavtNET 20.03.2012
Topli dnevi so že začeli napovedovat pomlad, zato smo voditelji širom Slovenije takoj pokazali svojo pripravljenost ter se zbrali v Domžalah, kjer smo okrepili skavtskega duha. Po dolgih letih nas je zopet združila novica o taboru voditeljev – Ogenj v meni – ki bo okrepil skavtstvo v vseh izmed nas.

Najbolj znana voditelja jutranjega razmigovanja Najbolj znana voditelja jutranjega razmigovanja (Avtor: Luka Tuta)

V svežem jutru smo se razvrstili po vejah ter se podali vsak na svojo pot. Veseli ponovnega snidenja smo takoj zagrizli v nove ideje, ki so nas kar zasuvale. Vse od pioniristike pa do osebnega spremljenja smo spoznali, še bolje in s pomočjo različnih preprostih pripomočkov kot so: svinčnik, list papira ter veliko dobre volje, smo uspeli osvojiti nova znanja, ki bodo pestrila program v naših vejah. Ključnega pomena za vodenje pa so predvsem odločitve voditeljev na državni ravni, saj le-ti krojijo našo usodo in jim je pomembno namigniti katera usoda je najboljša usoda =) .
Res da je bilo delo naporno, vendar je bila hrana za to toliko bolj slastna. Nekateri so uspeli kratek čas po kosilu izkoristit celo za počitek med tem, ko smo bolj pridni pomili vse menažke in lonce.Potem se je začelo imenovanje novih voditeljev vej. Tokrat nas je bilo res ogromno, saj že dolgo časa nisem videl toliko novih voditeljev pa sem pri skavtih že ducat let!

Vikend je minil hitro in pri Sv. maši smo izvedeli, da bo tabor v vseh nas (RES VSEH!) ne samo prižgal plamen, ne samo prižgal ogenj, ampak zakuril tak kres, da bomo lahko dajali vsem še mnogo let, da bo vsak skavt hotel živeti po skavtski obljubi!

Ekipa za organizacijo tabora voditeljev Ekipa za organizacijo tabora voditeljev (Avtor: Luka Tuta)
 
Oglej si video reportažo, ki je nastala na D(P)SVju.
 
Fotogalerija
39 slik
Vodstvo IV
Dvig zastave
Pozdrav zastavi
Duhovna misel
+36

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.