Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Blagoslovljene velikonočne praznike!

Ekipa SkavtNET 04.04.2010
Ekipa SkavtNET želi vsem skavtinjam in skavtom blagoslovljene velikonočne praznike in obilo božjega blagoslova na vseh poteh. Danes smo po stari slovenski navadi bolj doma, jutri pa gremo v Emavs - torej na obiske.
Caravaggio: Emavs Caravaggio: Emavs (Avtor: Wikipedija)

Velika noč je največji krščanski praznik. Ta dan se spominjamo največjega čudeža in temelja naše vere, ki je vstajenje Jezusa Kristusa od mrtvih. Skrivnost vstajenja lahko razumemo samo v moči vere, ki je presežni Božji dar. Jezus Kristus nas je s svojim trpljenjem in smrtjo odrešil, kar pomeni, da greh in smrt nimata zadnje in dokončne besede v našem življenju, ampak nam je Jezus odprl pot v večno življenje.

Jezus je v svojem zemeljskem življenju večkrat napovedal svojo smrt in vstajenje od mrtvih. Kristjani verujemo v Jezusovo vstajenje na osnovi pričevanj oseb, ki se jim je Jezus prikazal po vstajenju in jim z očitnimi znamenji dokazal svojo istovetnost. Dva učenca na poti v Emavs sta ga npr. prepoznala po lomljenju kruha (prim. Lk 24, 13–35). Po starodavni slovenski navadi so po župnijah vstajenjske procesije z Najsvetejšim.

Vir: rkc.si

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.